Agenda

Evenementen 2020


Informatiemiddag zelfoogsten op zondag 27 september 2020 van 12 tot 16 uur.

‘Onze groenten zijn zó vers, ze hoeven alleen nog maar geoogst te worden.. en dat mag je zelf doen’. Met het zelfoogst abonnement kun je van mei t/m november groente, fruit en kruiden oogsten! Wil jij weten hoe dat in zijn werk gaat en wat de voordelen van dit abonnement zijn? Of kom je liever op losse basis oogsten? Ook dat is mogelijk. Op zondag 27 september ben je welkom tijdens een inloopmiddag op de tuinderij.

Zelf bepalen wat je oogst en oogsten wanneer het jou uitkomt! Alvast een paar voordelen op een rij:
– Wekelijks minstens 6 soorten groenten zelf oogsten
– Keuze/ vrijheid; je bepaalt zelf wat je die week wilt oogsten; op basis van de beschikbare groente
– Wekelijks verse kruiden en zo nu en dan fruit zelf oogsten
– Oogsten wanneer het jou uitkomt (woensdag t/m zondag tussen zonsopgang en zonsondergang toegang tot de tuinderij)
– Je wordt met je gehele huishouden deelnemer; je oogst voor je eigen huishouden, zo veel als je nodig hebt en in gedachte houdend dat we de oogst delen met elkaar
– Spelen en picknicken in de gezellige natuurspeelplaats op de tuinderij
– Proefperiode van vier weken (indien gewenst)

Daarnaast:
– Mogelijkheid om op losse basis (zonder abonnement) te komen oogsten
– Abonnement snijbloemen of op losse basis

Vooraf aanmelden hoeft niet.

Fotografie: Raymond Hartman

 


Samen in de voedseltransitie – De duurzame voedselketen, Tegenlicht Meetup Gorssel, woensdag 28 oktober van 19.30 tot 21.30 uur
Het Nederlandse platteland is een broedplaats voor nieuwe initiatieven. Om de schade van klimaatverandering te beperken moet het landbouwbeleid radicaal op de schop. Maar wie gaat dat doen? Plattelandspioniers geven vorm aan nieuwe manieren van voedsel verbouwen, duurzaam leven en gemeenschapszin. Hoe zou de duurzame voedselketen er uit kunnen zien en wat kunnen wij als burgers hier aan bijdragen om de omschakeling te versnellen?

We beginnen de avond met de documentaire ‘Plattelandspioniers’ waarin o.a. voedselbosexpert Wouter van Eck zijn visie geeft op duurzame landbouw en waarna we met elkaar in gesprek gaan.

Ook plattelandspionier Tuinderij De Veldhof uit Joppe geeft een kijkje in de keuken van de duurzame landbouw. En raadslid van de gemeente Lochem Marleen van der Meulen (D66) legt uit hoe de gemeente Lochem zich inzet voor de duurzame voedseltransitie.

Het programma in Het Trefpunt in Gorssel begint om 19.30 uur en wordt rond 21.30 uur afgesloten. Na afloop is er een drankje en ruim gelegenheid om contacten met elkaar te leggen en informatie uit te wisselen. De entree is gratis. Reserveren is gewenst i.v.m. het beperkte aantal beschikbare plaatsen.