Agenda

Evenementen 2020


GEANNULEERD
Joppe’s groentenfestijn met voorjaarsmarkt, zaterdag 27 juni

I.v.m. Corona kan Joppe’s groentenfestijn dit jaar helaas niet doorgaan.


Tweedaagse cursus ‘Permacultuur in je moestuin’ op zaterdag 4 juli en zaterdag 19 september
Speciaal voor iedereen met een moestuin (of de ambitie hiervoor) die op natuurlijke wijze (eenjarige) groente wil telen. Tijdens deze tweedaagse cursus leer je hoe je de Permacultuur principes in je moestuin integreert. Hoe creëer je een (energie)kringloop? Hoe bewerk je de bodem zo min mogelijk? Hoe versterk je het bodemleven? Welke gewassen passen in de moestuin (eenjarig en meerjarig)?Tuinderij De Veldhof is DE plek om inspiratie op te doen voor jouw moestuin. Valérie neemt je mee door de tuin en laat je zien welke werkwijze in jouw moestuin toegepast kan worden. Op de dagen worden theorie afgewisseld met praktijk.

Docent: Valérie van Dijck
Duur: inloop vanaf 9.30 uur met koffie en thee; cursus van 10 tot 16 uur
Bijdrage: € 150,- incl. koffie/thee en plantaardige lunch
Locatie: Permacultuur Tuinderij De Veldhof, Joppe
Data: zaterdag 4 juli en zaterdag 19 september 2020
Docent: Valérie van Dijck
Deze lesdag wordt aangeboden vanuit De LevensTuin. Aanmelden voor de lesdagen doe je hier.Lezing ‘alle kleine beestjes helpen’ op vrijdag 4 september
In de bodem leven talloze organismen zoals bacteriën, schimmels, protozoa, nematoden, mijten, slakken en wormen. En allemaal in verbijsterende aantallen en een onvoorstelbare diversiteit. In anderhalf uur vertelt bodemdeskundige Marc Siepman wat ze met elkaar te maken hebben en hoe je ze kunt helpen om jou te helpen. Want een kwart van alle biodiversiteit leeft ondergronds en al die kleine beestjes helpen om problemen in de kiem te smoren en de planten veel gezonder te maken.
Docent: Marc Siepman
Tijden: 10 – 12 uur
Deelnemen: deelnemen aan de lezing is op basis van vrijwillige donaties. Gaarne aanmelden voor de lezing.