Deelnemen

Word ook abonnementhouder en kom zelf oogsten!
Zelfoogstseizoen op 8 mei 2024 van start- meld je nu aan!

Als abonnementhouder wordt de tuin ook een beetje van jou. Om te oogsten, om mee te werken als je dat leuk vindt, om je kinderen te zien spelen in de natuurspeelplaats of om te dwalen door de tuin en te genieten van al het moois dat de tuin je te bieden heeft. Komend seizoen biedt de tuin de ruimte aan 50 huishoudens met een zelfoogst abonnement. Wil je verzekerd zijn van een aandeel in de oogst? Meld je dan snel aan via onderstaand formulier. Naast een zelfoogst abonnement voor groente, kruiden en fruit kun je ook bloemen plukken.

Ben je nieuwsgierig wat we dit seizoen allemaal telen? Open dan hier het oogstaandelen plan voor 2024 en lees welke groenten, kruiden en fruit je (ongeveer) in welke maand kunt verwachten.

Aanmelden voor een abonnement/oogstaandeel 2024 kan via onderstaande formulieren.Abonnementen

Zelfoogstabonnement – Half mei van start; meld je nu aan! Later instappen is mogelijk; dan betaal je alleen voor de weken die nog komen. 

 • Het zelfoogst seizoen loopt vanaf half mei (30 weken); nieuwe abonnees kunnen ook later instappen, dan betaal je alleen voor de weken die je nog gaat afnemen; eerder abonnee geweest? Dan kun je alleen bij aanvang van het oogstseizoen starten en is later instappen niet mogelijk
 • Afhankelijk van het weer beginnen we een week eerder of later; daarover word je op tijd geinformeerd
 • Wekelijks minstens 6 soorten groenten zelf oogsten. Van volle grond en uit de nieuwe tunnelkas.  (het kan zijn dat het aanbod in het voorjaar wat minder uitgebreid is; dat wordt in de zomer gecompenseerd)
 • Je bepaalt zelf wat je die week wilt oogsten; op basis van de beschikbare groenten*
 • Wekelijks verse kruiden en zo nu en dan fruit zelf oogsten
 • Oogsten wanneer het jou uitkomt (woensdag t/m zondag tussen zonsopgang en zonsondergang toegang tot de tuinderij)
 • Je wordt met je gehele huishouden deelnemer; je oogst voor je eigen huishouden, zo veel als je nodig hebt en in gedachte houdend dat we de oogst delen met elkaar
 • Je oogst alleen voor verse consumptie, het is niet de bedoeling dat je groente voor de winter inmaakt of invriest
 • Bijdrage: gebaseerd op het aantal personen en de samenstelling van je huishouden; prijzen voor een heel seizoen (30 weken oogsten): Eerste volwassene: € 393,-, tweede volwassene: € 308,-, overige volwassenen: € 280,- p.p., kind 0-4 jaar gratis, kind 5-8 jaar € 33,-, kind 9-12 jaar € 83,-, kind 13-18 jaar € 132,-
 • Heb je een klein budget en wil je toch graag een abonnement afsluiten? Neem contact op met Valérie voor een oogstafspraak op maat.
 • Als abonnementhouder deel je in het risico dat de oogst niet altijd goed gaat. Als er minder van het land komt door weersomstandigheden, plagen of andere ‘calamiteiten’ dan hebben we minder groenten om te verdelen onder elkaar.
 • Op vakantie tijdens de oogstperiode? Na afloop van het oogstseizoen mag je twee weken langer blijven oogsten en je gemiste weken inhalen. Of geef jouw twee vakantieweken cadeau aan je buren of vrienden.
 • De tuinderij wordt mede gedragen door de vele vrijwilligers. Als zelfoogster hoef je niet mee te helpen maar jouw deelname tijdens een meewerkdag wordt wel gewaardeerd.
 • Slecht ter been? Op donderdagen helpt tuinder Valérie of een stagiair je graag met het oogsten**

* Wekelijks ontvang je een bericht waarin het assortiment voor die week wordt opgesomd; op de tuinderij vind je instructies waar welke groente geoogst kan worden en op welke wijze je dat doet; je oogst alleen op de aangegeven plaatsen; alle groente, kruiden en fruit voor zelfoogst bevinden zich aan de voorkant van het perceel
** Afhankelijk van de periode kan deze dagen gewijzigd worden; daarover word je geinformeerd via de weekmailing

Proefperiode zelfoogst

Wil je eerst een aantal weken kijken hoe het zelfoogst abonnement je bevalt? Dan kun je een proefperiode van vier weken komen oogsten. De kosten voor deze proefperiode zijn afhankelijk van de samenstelling van je huishouden. Na aanmelding ontvang je een mail met een berekening van je bijdrage. (Je kunt maar 1x gebruik maken van de proefperiode zelfoogst.)

Betalingen zelfoogst abonnement

Als abonnementhouder van De Veldhof committeer je je voor een seizoen. Je bijdrage voor jouw oogstaandeel betaal je vooruit. Je kunt in één keer of in vier termijnen betalen. Na afloop van het seizoen loopt je deelname af en kun je je opnieuw aanmelden via de website voor het volgende seizoen. Heb je een klein budget en wil je toch graag een abonnement afsluiten? Neem contact op met Valérie voor een oogstafspraak op maat.

Bloemen plukken (losse verkoop; bloemen staan los van het zelfoogst abonnement)

  • In de zomer wekelijks zelf een mooi boeket natuurlijk gekweekte bloemen snijden wanneer het jou uitkomt (woensdag t/m zondag tussen zonsopgang en zonsondergang toegang tot de tuinderij)
  • Kosten: Je rekent per boeket zelf af in de Veldwinkel.