Spinazie kervel pesto met pasta

Een heerlijk frisse en snelle pesto die lekker is met pasta maar ook op een snee brood.

Benodigdheden pesto

  • een flinke bos spinazie
  • optioneel: een flinke bos raapstelen en/of rucola
  • een bosje kervel
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 100 gram pijnboompitten
  • 100 gram verse basilicum
  • een klein scheutje olijfolie
  • twee tenen knoflook
  • zeezout en vers gemalen peper
Bereiding
Maak de spinazie, raapstelen/rucola en kervel schoon en haal de steeltjes er af. Haksel de pijnboompitten en de knoflook (zonder schil) klein. Schaaf de Parmezaanse kaas en voeg deze samen met de bladgroente, een scheutje olie, basilicum en gemalen zeezout en peper toe. Haksel alles door elkaar tot er een dikke saus ontstaat. Eventueel wat olie toevoegen om de saus dunner te maken. Als je de pesto met pasta wilt eten, kook dan de pasta en voeg na het afgieten de pesto toe aan de pasta. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *