Deze week op De Veldhof (6 juni 2018)

Deze week vind je de volgende groenten in het…


Van 10 tot 16 uur kan het pakket opgehaald worden op de tuinderij. Vergeet niet om een tas mee te nemen. Haal je je groente op bij een afhaalpunt? Dat kan vanaf 13 uur op de afhaalpunten in Gorssel, Epse en Eefde. Plastic tasjes en ander verpakkingsmateriaal zien wij graag terug.


Kratten op naam op de afhaalpunten

Vanaf deze week worden de pakketten naar de afhaalpunten niet meer in tassen maar in kratten neergezet. Deze kratten zijn allemaal op naam. We willen je vragen om het pakket mee te nemen waar jouw naam op staat; mocht je naam er niet bij staan dan heel graag contact opnemen met tuinder Eddy (06-81316392) en niet andermans pakket mee nemen. Overigens is het niet de bedoeling dat je het krat mee naar huis neemt; de kratten zijn alleen bedoeld voor het transport. Gaarne een tas meenemen voor je groente en je krat inklappen en onderin de kast/tafel zetten. Dank voor je medewerking!

Losse verkoop groente en zelfoogst fruit vanaf woensdag 13 juni
Er wordt op dit moment hard gewerkt aan de inrichting van een webshop. Naast de bestaande pakketten willen wij jou een extra service aanbieden in de vorm van losse verkoop van groente. Vanaf volgende week kun je via de webshop extra groente bestellen en afrekenen. Wij kondigen elke week in de weekmailing aan wat het aanbod van die week is; voortaan zul je de weekmailing dan ook eerder ontvangen, namelijk uiterlijk op vrijdagavond. T/m maandag 22 uur kun je dan groente bijbestellen en dat wordt dan in jouw persoonlijk krat meegeleverd naar de afhaalpunten of op de tuinderij voor je klaargezet. Overigens gaan wij deze service ook aanbieden aan mensen die (nog) geen deelnemer zijn; voor hen geldt dat zij de groente alleen op de tuinderij kunnen ophalen en dat er voor een minimaal bedrag van € 12,- besteld moet worden; voor jou als deelnemer is er geen drempelbedrag.

De aardbeien zijn bijna rijp en ook de bramen en rode bessen groeien snel. Binnenkort verwachten wij ook kruisbessen, witte en zwarte bessen, frambozen en Japanse wijnbes. Vanaf 13 juni mag je aardbeien komen plukken op de woensdagen, tussen 12 en 16 uur. Op de tuin staan bakjes die je ter plekke kunt kopen (gaarne contant en gepast betalen); tuinder Frans wijst je dan de weg zodat je zelf je bakje kunt vullen. Zo nu en dan zullen wij ook op de zaterdag open zijn voor fruitpluk; dat kondigen wij dan bijtijds aan in de weekmailing en op Facebook. Ook niet-deelnemers zijn van harte welkom om fruit te komen plukken.


Lauwwarme spinaziesalade met geroosterde bieten en venkel

Een heerlijk lauwwarm en fris gerecht van meerdere seizoensgroenten gecombineerd met hazelnoten en kappertjes. Je kunt dit gerecht als hoofdgerecht eten of als bijgerecht. In plaats van spinazie kun je ook sla gebruiken.

Benodigdheden:

  • 500 gram rauwe rode bieten
  • 2 kleine venkelknollen
  • 40 gram spinazie of veldsla
  • 3 tenen knoflook
  • 100 gram hazelnoten
  • optioneel: kappertjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels walnotenolie
  • 2 eetlepels kruidenazijn
  • verse tijm

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en snijd ze in dunne parten. Snijd de venkel in kleinere stukken en ook de knoflooktenen snijd je in kleine stukjes. Doe een scheut olijfolie in een ovenschaal en meng de bieten- en venkelpartjes en de knoflook goed door de olie. Zet de schaal in de oven en schep zo nu en dan om. Rooster de groente in 45 minuten gaar. Kraak ondertussen de hazelnoten en hak ze grof. De laatste tien minuten rooster je ze op een bakplaat mee in de oven.

Verdeel de spinazie over vier borden. Verdeel de geroosterde groente over de borden, verdeel ook de hazelnoten en de kappertjes en bestrooi met tijmblaadjes. Sprenkel tot slot de walnotenolie en kruidenazijn er over heen.

Dit is een recept van tuinder Valérie. Voor meer plantaardige recepten met seizoensgroente kun je kijken op Valérie’s blog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *