Deze week op De Veldhof (16 mei 2018)

Deze week vind je de volgende groenten in het…

Standaardpakket

Sla
Andijvie
Bosui
Meiraap
Spinazie
Extra: Kervel

Duopakket

Spinazie
Raapstelen
Andijvie
Extra: Kervel


Van 10 tot 16 uur kan het pakket opgehaald worden op de tuinderij. Vergeet niet om een tas mee te nemen.
Haal je je groente op bij een afhaalpunt? Dat kan vanaf 13 uur op de afhaalpunten in Gorssel en Epse. Plastic tasjes en ander verpakkingsmateriaal zien wij graag terug.


Verslag Open dag

De open dag afgelopen zaterdag was met veel bezoekers een groot succes. Naast de rondleidingen was er heerlijke proeverij, met o.a. rabarbertaart, spinaziesoep en gegrilde asperges gemaakt door Eddy. Jansen en Jansen had de smeersels verzorgd en de broden waren van Oxerbrood. De kinderen bakten broodjes en leefden zich uit op de trommels. Het mooie weer maakte dat de tuinderij er prachtig uit zag. Een fotoverslag van de open dag vind je op onze Facebookpagina.

Oud stagiaire Kerstin en haar man Marcel maakten die dag een prachtige video met impressies van de tuinderij; deze is absoluut de moeite waard om te kijken.


Nieuwe afhaalpunten in Eefde en Harfsen

Vanaf 6 juni kun je ook in Eefde je groente ophalen, op het Eggingskamp. Wil jij vanaf 6 juni je groente daar ophalen? Laat het ons dan even weten. En ook nieuwe deelnemers zijn daar natuurlijk welkom dus ‘spread the word’. In juli gaat er ook een afhaalpunt in Harfsen open, daarover vertellen we binnenkort meer..

Spinazie kervelpesto met pasta

Een heerlijk frisse en snelle pesto die lekker is met pasta maar ook op een snee brood.

Benodigdheden pesto

  • een flinke bos spinazie
  • optioneel: een flinke bos raapstelen en/of rucola
  • een bosje kervel
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 100 gram pijnboompitten
  • 100 gram verse basilicum
  • een klein scheutje olijfolie
  • twee tenen knoflook
  • zeezout en vers gemalen peper
Bereiding
Maak de spinazie, raapstelen/rucola en kervel schoon en haal de steeltjes er af. Haksel de pijnboompitten en de knoflook (zonder schil) klein. Schaaf de Parmezaanse kaas en voeg deze samen met de bladgroente, een scheutje olie, basilicum en gemalen zeezout en peper toe. Haksel alles door elkaar tot er een dikke saus ontstaat. Eventueel wat olie toevoegen om de saus dunner te maken. Als je de pesto met pasta wilt eten, kook dan de pasta en voeg na het afgieten de pesto toe aan de pasta. Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *