Deze week vind je de volgende groenten in het…
Paksoi
Sla
Krulandijvie
Koolrabi
Rabarber
Spinazie
Peterselie
Van 10 tot 16 uur kan het pakket opgehaald worden op de tuinderij. Vergeet niet om een tas mee te nemen. Haal je je groente op bij een afhaalpunt? Dat kan vanaf 13 uur op de afhaalpunten in Gorssel en Epse. Plastic tasjes en ander verpakkingsmateriaal zien wij graag terug.
Pakketten en betalingen
Het komt regelmatig voor dat er pakketten ‘verdwijnen’ op de afhaalpunten. Erg vervelend voor de mensen die zonder pakket huiswaarts keren maar ook vervelend voor ons als tuinders. Er moeten dan nieuwe pakketten geoogst en geleverd worden en dat gaat ten koste van de werkzaamheden op de tuin. Ook op de tuinderij lijken de aantallen niet altijd te kloppen. Daarom willen we je vragen om er op te letten dat je het pakket meeneemt dat bij jouw abonnement hoort. Vanaf deze week hangen er overzichten op de tuin en op de afhaalpunten. Wij willen je vragen om hier een krabbel op te zetten als jij je pakket opgehaald hebt. Mocht je naam niet op de lijst staan, dan graag direct contact opnemen met Valérie via 06-49386227 zodat wij de tekorten kunnen aanvullen. Het kan zijn dat bij het overzetten van het klantenbestand informatie verloren is gegaan waardoor de aantallen niet meer kloppen. Hartelijk dank voor je medewerking!
Begin mei heb je een e-mail ontvangen met alle informatie over de betalingen. Diegenen die nog niet betaald hebben, hebben vorige week een herinnering ontvangen. Nu lijkt het er op dat niet iedereen de mails ontvangt. Heb jij nog geen mail ontvangen over de betalingen? Neem dan even contact op met Valérie via info@tuinderijdeveldhof.nl. Dank!
Vanaf 6 juni kun je ook in Eefde je groente ophalen, op het Eggingskamp. Wil jij vanaf 6 juni je groente daar ophalen? Laat het ons dan even weten. En ook nieuwe deelnemers zijn daar natuurlijk welkom dus ‘spread the word’. In juli gaat er ook een afhaalpunt in Harfsen open, daarover vertellen we binnenkort meer..
Koolrabi met kerriesaus
Koolrabi is een prachtige plant met slanke rijzige bladeren, te telen als bleekgroene of blauw violette variant. Koolrabi bevat veel vitamine B en C, caroteen en ijzer. De meeste voedingsstoffen zitten in het blad.
Benodigdheden
- een koolrabi
- een ui
- een knoflook bouillon blokje
- drie theelepels kerriepoeder
- een halve eetlepel maizena
- twee dl (haver)melk
- een klein scheutje olijfolie
- een snufje zout en peper
Schil de koolrabi voor zo ver nodig (alleen de harde stukken aan de onderkant) en snijd hem in blokjes. Snijd ook de stengels en het blad in stukjes. Kook de groente in 10 minuten beetgaar. Houd hierbij het blad achterwege. Giet de koolrabi af en bewaar het kookvocht. Fruit een ui met kerrie en het koolrabiblad. Voeg het bouillonblokje, twee dl kookvocht en de melk toe. Bind met de maïzena en serveer over de koolrabi. Dit recept is heerlijk met bulgur of bruine rijst.