Deze week op De Veldhof (30 mei 2018)

Deze week vind je de volgende groenten in het…


Van 10 tot 16 uur kan het pakket opgehaald worden op de tuinderij. Vergeet niet om een tas mee te nemen. Haal je je groente op bij een afhaalpunt? Dat kan vanaf 13 uur op de afhaalpunten in Gorssel en Epse. Plastic tasjes en ander verpakkingsmateriaal zien wij graag terug.


Help je mee met wieden?

Hoge temperaturen en af een toe een flinke regenbui: het ideale recept voor alle (on)kruiden om een groeispurt te maken. Nu vinden wij dat op veel plekken helemaal niet erg omdat de kruiden het vocht goed vast houden en ook als mooie mulchlaag (eenmaal gewied) kunnen dienen. Maar sommige planten delven op dit moment het onderspit en het lukt ons niet helemaal om dat allemaal bij te houden. Heb je zin om mee te helpen? Neem dan even contact op met tuinder Valerie via de mail (info@tuinderijdeveldhof.nl) zodat je zeker weet dat er dan ook een tuinder is om uit te leggen wat er precies mag gebeuren.

Overigens groeit alle groente en fruit waanzinnig hard. De fruitbomen krijgen mooie appels, peren en pruimen en ook de bessenstruiken hangen vol met grote trossen bessen. Verder verwachten wij nog aardbeien. Binnenkort kan al dat lekkere fruit geoogst worden. Naast het fruit dus ook veel groente. Zo verwachten wij binnenkort tuinbonen, capucijners, erwten, aardappels, komkommers en courgettes.

Afhaalpunt Eefde op 6 juni van start
Vanaf 6 juni kun je ook in Eefde je groente ophalen, op het Eggingskamp. Wil jij vanaf 6 juni je groente daar ophalen? Laat het ons dan even weten. En ook nieuwe deelnemers zijn daar natuurlijk welkom dus ‘spread the word’. In juli gaat er ook een afhaalpunt in Harfsen open, daarover vertellen we binnenkort meer..

Voorjaars andijvie stamppot met rode pesto

Andijvie is een heerlijke bladgroente met een beetje een bittere smaak. Andijvie is verwant met witlof en bevat een ruime hoeveelheid aan vitaminen en minderalen zoals vitamine K, A, foliumzuur, mangaan, koper en ijzer. Andijvie reinigt het bloed en is goed voor het gehele zenuwstelsel en de ogen. Gezond genieten van een zomerse stamppot!

Benodigdheden

 • een krop (krul)andijvie
 • 600 gram aardappelen
 • een rode paprika
 • een rode peper
 • een rode ui
 • tien zongedroogde tomaatjes
 • drie theelepels rode pesto
 • een teen knoflook
 • twee eetlepels pijnboompitten
 • een eetlepel kokosolie
 • een snufje zout en peper
Bereiding
Kook de aardappels (bij nieuwe aardappels met schil) beetgaar. Snijd ondertussen de knoflook en de rode peper fijn. Snijd de paprika in blokjes, de rode ui in halve maantjes en de tomaatjes in dunne reepjes. Houd de tomaatjes nog even apart. Zet een steelpan op het vuur en voeg alle ingrediënten (behalve de tomaatstukjes) met een eetlepel kokosolie samen en bak ze een paar minuten, blijf roeren. In een koekenpan rooster je de pijnboompitten op laag vuur. Zodra de aardappels gaar zijn giet je ze af en voeg je de andijvie (gesneden toe), samen met het knoflook, paprika en uien mengsel en de rode pesto en stamp dit alles goed door. Tot slot de pijnboompitten en de tomaatjes toevoegen met wat peper en zout en dit nog even roeren. Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *