Deze week op De Veldhof (13 juni 2018)

Deze week vind je de volgende groenten in het…


Van 10 tot 16 uur kan het pakket opgehaald worden op de tuinderij. Vergeet niet om een tas mee te nemen. Haal je je groente op bij een afhaalpunt? Dat kan vanaf 13 uur op de afhaalpunten in Gorssel, Epse en Eefde. Plastic tasjes en ander verpakkingsmateriaal zien wij graag terug. De pakketten op de afhaalpunten worden in kratten op naam geleverd. De kratten zijn alleen voor het transport van de tuinderij naar de afhaalpunten en mogen niet mee naar huis genomen worden; gaarne een eigen tas meenemen voor je groente en je krat inklappen en onder in de kast/tafel zetten. Staat er geen krat met jouw naam? Dan graag contact opnemen met tuinder Valérie (06-49386227) en niet andermans pakket meenemen. Dank voor je medewerking!


Extra groente bestellen via de webwinkel

De nieuwe webwinkel is geopend! Dat betekent dat je vanaf nu naast je bestaande pakket(ten) extra groente kunt bestellen en afrekenen in de webwinkel. Hier vind je de webwinkel. Vanaf nu kondigen wij elke week in de weekmailing aan wat het aanbod van die week is. Je ontvangt de weekmailing op vrijdag en je kunt dan t/m maandag 21 uur groente bijbestellen.

De extra groente wordt meegeleverd in jouw persoonlijke krat op de afhaalpunten of op de tuinderij voor je klaargezet. Overigens geldt deze service ook voor mensen die (nog) geen deelnemer zijn; voor hen geldt dat zij de groente alleen op de tuinderij kunnen ophalen en dat er voor een minimaal bedrag van € 12,- besteld moet worden; voor jou als deelnemer is er geen drempelbedrag.

Deze week in de webwinkel: (krul)andijvie, rode bindsla, groene en rode eikenbladsla, platte en krulpeterselie, peultjes, romaine sla en regenboog snijbiet.

Start zelfpluk fruit vanaf woensdag a.s.

De aardbeien zijn rijp; vanaf deze woensdag mag je komen plukken! Binnenkort verwachten wij ook bramen, kruisbessen, witte, rode en zwarte bessen, frambozen en Japanse wijnbes. Zelfpluk bieden wij aan op de woensdagen, tussen 12 en 16 uur. Op de tuin staan bakjes die je kunt kopen (gaarne contant en gepast betalen); tuinder Frans wijst je dan de weg zodat je zelf je bakje kunt vullen. Voor een bakje aardbeien vragen wij € 3,-. Zo nu en dan zullen wij ook op de zaterdag open zijn voor fruitpluk; dat kondigen wij dan bijtijds aan in de weekmailing en op Facebook. Ook niet-deelnemers zijn van harte welkom om fruit te komen plukken.


Groenlof met pasta en roomkaas

Groenlof is een heerlijke bladgroente die het midden houdt tussen witlof en andijvie. De krop is groen aan de buitenkant en lichtgeel van binnen. Groenlof bevat een ruime hoeveelheid calcium en ijzer en een beetje vitamine B1, B2 en vitamine C.

Benodigdheden

 • een krop groenlof
 • 300 gram tagliatelle
 • een ui
 • 250 gram champignons
 • 200 gram roomkaas
 • een scheutje melk
 • een scheutje olijfolie
 • 400 gram (vegetarisch) gehakt
 • een eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
 • optioneel: verse peterselie, rozemarijn of oregano
 • een snufje zout en peper
Bereiding

Kook de pasta beetgaar. Snijd ondertussen de ui en de champignons in stukjes en fruit de ui in een koekenpan met een scheutje olijfolie. Voeg het (vegetarisch) gehakt toe en bak het samen met de ui bruin. Voeg dan de champignons toe en bak even mee. Voeg de roomkaas, kruiden en een scheutje melk toe en laat dit op laag vuur een paar minuten sudderen. Was de groenlof en snijd in reepjes. Verhit een wokpan met een scheutje olijfolie en roerbak de reepjes groenlof een paar minuten. Schep de pasta in een grote schaal en meng de saus en de groenlof er door. Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *