Deze week op De Veldhof (1 augustus 2018)

Deze week vind je de volgende groenten in het…


Extra groente bestellen via de webwinkel

Naast je pakket(ten) kun je extra groente bestellen en afrekenen in de webwinkel. Je kunt t/m maandag 20 uur groente bijbestellen. De extra groente wordt meegeleverd in jouw persoonlijke krat op de afhaalpunten of op de tuinderij voor je klaargezet. Deze service geldt ook voor mensen die (nog) geen deelnemer zijn; voor hen geldt dat zij de groente op de tuinderij kunnen ophalen en dat er voor een minimaal bedrag van € 12,- besteld moet worden; voor jou als deelnemer is er geen drempelbedrag.

Deze week in de webwinkel o.a. zomerpompoen, gele en rode ui, knoflook en aardappels!


Van 11 tot 17 uur kan het pakket opgehaald worden op de tuinderij. Vergeet niet om een tas mee te nemen. Haal je je groente op bij een afhaalpunt? Dat kan vanaf 13 uur op de afhaalpunten in Gorssel, Epse en Eefde. Plastic tasjes en ander verpakkingsmateriaal zien wij graag terug. De pakketten op de afhaalpunten worden in kratten op naam geleverd. De kratten zijn alleen voor het transport van de tuinderij naar de afhaalpunten en mogen niet mee naar huis genomen worden; gaarne een eigen tas meenemen voor je groente en je krat inklappen en onder in de kast/tafel zetten. Staat er geen krat met jouw naam? Dan graag contact opnemen met tuinder Valérie (06-49386227) en niet andermans pakket meenemen.

Dank voor je medewerking!


Schaduw creëren

De afgelopen weken hebben wij niet kunnen planten. Het plantgoed houden wij vochtig en in de schaduw neergezet. En ondertussen wagen wij toch een poging om te planten, de hitte houdt aan en afwachten betekent dat het plantgoed sowieso verloren is. De vliesdoeken die wij normaal gesproken in de winter gebruiken om de groente mee af te dekken gebruiken wij nu als zonwering. Daarnaast blijven wij bewateren. Heb je zin om mee te komen helpen met water geven? Neem dan even contact op met tuinder Valérie via 06-49386227.

Door de droogte kan het zijn dat er niet voldoende van een specifieke groente is voor de pakketten. Het is voor ons nu lastig inschatten en wijzigingen kunnen op het laatste moment gemaakt worden.


Vakantieperiode

De zomervakantie is begonnen en wellicht ga jij ook op vakantie. Veel deelnemers geven hun groentepakket tijdens hun vakantie aan buren of vrienden. Ga jij op vakantie en is er niemand die jouw groente ophaalt? Laat het ons dan even weten.


Gazpacho (koude soep) van courgette

Benodigdheden

  • 300 gram courgette
  • 1 (rode) ui
  • 1 blokje kruidenbouillon)
  • scheutje sherry azijn
  • 20 gram verse geitenkaas
  • verse basilicum en bieslook
  • scheutje olijfolie

Bereiding
Fruit de ui in de olijfolie. Voeg daarna de gesneden courgette toe en fruit een paar minuten mee. Voeg 500 ml water toe met het bouillonblokje laat de op laag vuur pruttelen totdat de courgette gaar is. Zet het vuur uit, voeg de geitenkaas en kruiden toe en maak met een staafmixer de soep glad. Zet de soep minstens een uur in de koelkast. Roer voor het serveren de sherry azijn door de soep.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *