Deze week vind je de volgende groenten in het…
Groene krulsla
Zomerwortels
Aardappel (Frieslander)
Komkommer
Venkel
Zomerwortel
Aardappel (Frieslander)
Tuinbonen
Courgette
Bieten (mix)
Augurk
Knoflook
Extra groente bestellen via de webwinkel
Naast je pakket(ten) kun je extra groente bestellen en afrekenen in de webwinkel. Je kunt t/m maandag 20 uur groente bijbestellen. De extra groente wordt meegeleverd in jouw persoonlijke krat op de afhaalpunten of op de tuinderij voor je klaargezet. Deze service geldt ook voor mensen die (nog) geen deelnemer zijn; voor hen geldt dat zij de groente op de tuinderij kunnen ophalen en dat er voor een minimaal bedrag van € 12,- besteld moet worden; voor jou als deelnemer is er geen drempelbedrag.
Deze week in de webwinkel: andijvie, diverse soorten sla, platte en krulpeterselie, tuinbonen, sperziebonen, kapucijners, venkel, meiraap, spitskool, gele en rode ui, verse knoflook, augurken, courgette en aardappels! Ook kun je deze week via de winkel prachtige uien bloemen bestellen.
Van 11 tot 17 uur kan het pakket opgehaald worden op de tuinderij. Vergeet niet om een tas mee te nemen. Haal je je groente op bij een afhaalpunt? Dat kan vanaf 13 uur op de afhaalpunten in Gorssel, Epse en Eefde. Plastic tasjes en ander verpakkingsmateriaal zien wij graag terug. De pakketten op de afhaalpunten worden in kratten op naam geleverd. De kratten zijn alleen voor het transport van de tuinderij naar de afhaalpunten en mogen niet mee naar huis genomen worden; gaarne een eigen tas meenemen voor je groente en je krat inklappen en onder in de kast/tafel zetten. Staat er geen krat met jouw naam? Dan graag contact opnemen met tuinder Valérie (06-49386227) en niet andermans pakket meenemen.
Dank voor je medewerking!
Fruitpluk op zaterdag 7 juli – 11 tot 13 uur
Morgen gaan we speciaal open voor fruitplukkers, van 11 tot 13 uur!
Zaterdag a.s. ben je welkom om rode bessen, zwarte bessen en witte bessen plukken. Erg leuk ook met kinderen. Op de tuin staan bakjes die je voor € 3,- kunt kopen. Gaarne contant en gepast betalen. Iedereen is welkom.
Ook op de woensdagmiddagen ben je welkom om fruit te komen plukken, tussen 12 en 17 uur.
VeldRestaurant op 26 augustus en oogstfeest op 1 september!
Op zondag 26 augustus gaat Het VeldRestaurant van start op de tuinderij met een heerlijke lunch! Op deze prachtige locatie ‘in het veld’ verzorgt Nadja van den Berg van Cucin@Casa vanaf 12 uur een kookdemonstratie met vers geoogste groente van de tuinderij. Nadja kookt die dag een heerlijk warm éénpansgerecht, gecombineerd met salades en lekkere smeersels met Oxerbrood. Een gezellige en voedzame plantaardige maaltijd met een Italiaans tintje. Tijdens de lunch serveren wij een fris brandnetelbier, verzorgd door Louise van NatuurVaardig. Alle ingrediënten zijn biologisch en zo veel mogelijk van eigen tuin. Als je een voedselintolerantie hebt, geef het dan even door en dan houden wij daar rekening mee.
Het VeldRestaurant heeft een beperkt aantal plaatsen dus meld je snel aan als je verzekerd wilt zijn van een plekje. Ook niet-deelnemers zijn van harte welkom!
Bijdrage: € 18,-
Aanmelden via info@tuinderijdeveldhof.nlOp zaterdag 1 september vieren wij het verjaardagsfeest van de tuinderij, de tuinderij is dan namelijk alweer drie jaar open!
Tussen 11 en 16 uur ben je van harte welkom om met ons hierop te drinken en te eten!Naast leuke kinderactiviteiten, een proeverij en muziek zijn er rondleidingen, gegeven door de tuinders. Ook demonstreren zij hoe je groente kunt oogsten en mag je ook zelf groente en fruit oogsten. Introducées kunnen bij het afsluiten van een abonnement meteen een vers geoogst groentepakket mee naar huis nemen.
Zomerhutspot
Benodigdheden
- 1 kilo aardappelen
- 50 gram boter/olijfolie
- 2 uien, gesnipperd
- 1 bos zomerwortels
- 1 teen knoflook geperst
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 3 stuks bosui, fijngesneden
- bosje platte peterselie, fijngesneden
Bereiding
Kook de aardappelen in water met zout in ca. 20 min. gaar. Verhit ondertussen de boter/olijfolie in een koekenpan en fruit de uisnippers. Voeg na 5 min. de partjes wortel toe. Voeg de geperste knoflook en het kerriepoeder toe. Laat op laag vuur afgedekt 10 min. garen. Voeg de laatste 2 min. de bosuiplakjes toe aan het wortelmengsel. Giet de aardappelen af en stamp tot een grove puree. Meng het wortelmengsel en de peterselie erdoor. Breng op smaak met peper, zout en extra kerriepoeder.