Deze week op De Veldhof (18 juli 2018)

Deze week vind je de volgende groenten in het…

Duopakket

Zomerwortel
Andijvie
Ui
Extra: Rode aalbes


Extra groente bestellen via de webwinkel

Naast je pakket(ten) kun je extra groente bestellen en afrekenen in de webwinkel. Je kunt t/m maandag 20 uur groente bijbestellen. De extra groente wordt meegeleverd in jouw persoonlijke krat op de afhaalpunten of op de tuinderij voor je klaargezet. Deze service geldt ook voor mensen die (nog) geen deelnemer zijn; voor hen geldt dat zij de groente op de tuinderij kunnen ophalen en dat er voor een minimaal bedrag van € 12,- besteld moet worden; voor jou als deelnemer is er geen drempelbedrag.

Deze week in de webwinkel: andijvie, platte en krulpeterselie, venkel, meiraap, spitskool, gele en rode ui, verse knoflook, augurken, courgette en aardappels! Ook kun je deze week via de winkel prachtige uien bloemen en fruitleer (gedroogde rode bessen, witte bessen en bramen) bestellen.


Van 11 tot 17 uur kan het pakket opgehaald worden op de tuinderij. Vergeet niet om een tas mee te nemen. Haal je je groente op bij een afhaalpunt? Dat kan vanaf 13 uur op de afhaalpunten in Gorssel, Epse en Eefde. Plastic tasjes en ander verpakkingsmateriaal zien wij graag terug. De pakketten op de afhaalpunten worden in kratten op naam geleverd. De kratten zijn alleen voor het transport van de tuinderij naar de afhaalpunten en mogen niet mee naar huis genomen worden; gaarne een eigen tas meenemen voor je groente en je krat inklappen en onder in de kast/tafel zetten. Staat er geen krat met jouw naam? Dan graag contact opnemen met tuinder Valérie (06-49386227) en niet andermans pakket meenemen.

Dank voor je medewerking!


Droogte op de tuinderij

Afgelopen week hebben wij met een aggregaat en waterslangen geprobeerd de tuin van water te voorzien. Ook wij kunnen namelijk deze extreme droogte moeilijk opvangen. Wij hebben goede hoop dat het komende week (eindelijk) gaat regenen. Door de droogte kan het zijn dat er niet voldoende van een specifieke groente is voor de pakketten. Het is voor ons nu lastig inschatten en wijzigingen kunnen op het laatste moment gemaakt worden.

Overigens is het fantastisch dat deze nog jonge tuinderij de afgelopen drie jaar geen druppel water uit de kraan heeft gekregen, zichzelf uitstekend heeft gered door regenwater op te slaan in de bodem en dat wij pas na drie jaar een enkele keer bijsturen door actief te beregenen.

Omdat we zo veel mooie rode aalbessen hebben krijgt iedereen deze week als extraatje een bakje met rode bessen.


Vakantieperiode

De zomervakantie is begonnen en wellicht ga jij ook op vakantie. Veel deelnemers geven hun groentepakket tijdens hun vakantie aan buren of vrienden. Ga jij op vakantie en is er niemand die jouw groente ophaalt? Laat het ons dan even weten.


Nagerecht met rode bes (4 personen)

Benodigdheden

  • 300 ml druivensap
  • 200 ml volle yoghurt of kokosyoghurt
  • 100 gram verse rode bessen (gerist)
  • 4 takjes munt

Bereiding
Verdeel het druivensap over vier hoge glazen en schenk in het midden in het glas een flinke scheut (kokos)yoghurt. Strooi de bessen samen met de fijn gehakselde munt er over heen.

De rode bes zit boordevol antioxidanten en helpen bij het ontgiften van het lichaam. In de bessen zitten veel vezels, vitaminen (B1 en C) en mineralen. Een heerlijk gezonde snack!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *