Deze week op De Veldhof (8 augustus 2018)

Deze week vind je de volgende groenten in het…

Standaardpakket    

Aardappel
Andijvie
Ui
Courgette of Zomerpompoen
Sla


Extra groente bestellen via de webwinkel

Naast je pakket(ten) kun je extra groente bestellen en afrekenen in de webwinkel. Je kunt t/m maandag 20 uur groente bijbestellen. De extra groente wordt meegeleverd in jouw persoonlijke krat op de afhaalpunten of op de tuinderij voor je klaargezet. Deze service geldt ook voor mensen die (nog) geen deelnemer zijn; voor hen geldt dat zij de groente op de tuinderij kunnen ophalen en dat er voor een minimaal bedrag van € 12,- besteld moet worden; voor jou als deelnemer is er geen drempelbedrag.

Deze week in de webwinkel o.a. gele en rode ui, knoflook en aardappels.


Van 11 tot 17 uur kan het pakket opgehaald worden op de tuinderij. Vergeet niet om een tas mee te nemen. Haal je je groente op bij een afhaalpunt? Dat kan vanaf 13 uur op de afhaalpunten in Gorssel, Epse en Eefde. Plastic tasjes en ander verpakkingsmateriaal zien wij graag terug. De pakketten op de afhaalpunten worden in kratten op naam geleverd. De kratten zijn alleen voor het transport van de tuinderij naar de afhaalpunten en mogen niet mee naar huis genomen worden; gaarne een eigen tas meenemen voor je groente en je krat inklappen en onder in de kast/tafel zetten. Staat er geen krat met jouw naam? Dan graag contact opnemen met tuinder Eddy (06-81316392) en niet andermans pakket meenemen.

Dank voor je medewerking!


Welkom stagiaire Judith

Na vijf jaar werken bij een natuurvoedingswinkel en bijna een jaar leven in Frankrijk – waar ik biologische groente heb verbouwd voor een Boeddhistische kloostergemeenschap – weet ik mijn volgende stap: in september begin ik met de deeltijdopleiding biologisch-dynamische landbouw aan de Warmonderhof in Dronten.

Vanaf augustus loop ik stage bij de Veldhof, aangetrokken door het feit dat permacultuur de basis vormt van deze boeiende tuinderij, door het pionierende team, de prachtige plek in het bos. Anders leren werken … buiten, in het ritme van de seizoenen, zorg dragen voor een stukje Aarde door het telen van groente, fruit, bloemen en kruiden. Ik kijk er naar uit!
Anders wonen doe ik in een kampeerbusje … bijna buiten, in mijn eigen ritme leren leven, ontdekken wat het ‘plan van m’n verlangen’ is.

En dit leidt tot de volgende vraag: Ben of ken je iemand die me aan ‘iets anders’ om in te wonen kan helpen? Ik sta open voor allerlei woonvormen en -plekken! Het liefst … een kleine, zelfstandige woonruimte in Zutphen e.o. waar ik jaarrond kan wonen. Met tuin, woonadres en woonlasten die per maand niet meer dan ongeveer € 700,- bedragen.

Ik hoor graag van je en wie weet tot ziens bij de Veldhof! Judith de Groot


Vakantieperiode

De zomervakantie is begonnen en wellicht ga jij ook op vakantie. Veel deelnemers geven hun groentepakket tijdens hun vakantie aan buren of vrienden. Ga jij op vakantie en is er niemand die jouw groente ophaalt? Laat het ons dan even weten.


Andijvie curry met pinda’s

 

Benodigdheden voor 2 personen

 • 170 gram basmatirijst
 • 2 tomaten
 • 4 theelepels currykruiden
 • 2 – 3 eetlepels sojasaus
 • 30 gram ongezouten pinda’s
 • 1 sjalot
 • 150 ml kokosmelk
 • 300 gram andijvie, fijn gesneden
 • 2 eieren
 • 2 eetlepels zonnebloemolie
 • 1 eetlepel ketjap manis
 • peper en zout naar smaak

Bereiding
Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Kook de rijst, afgedekt, 8 – 10 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat afgedekt rusten.

Snipper ondertussen de sjalot. Snijd de tomaat klein. Roer de kokosmelk door.

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot 2 minuten op laag vuur. Voeg de currykruiden toe en bak 1 minuut mee.

Voeg vervolgens de kokosmelk toe en breng op smaak met peper en zout. Breng aan de kook, dek de pan af en laat 5 minuten zachtjes koken. Voeg halverwege de tomaat en andijvie toe. Voeg in de laatste minuut de sojasaus toe.

Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak een spiegelei per persoon. Besprenkel met ketjap manis en breng op smaak met peper en eventueel zout. Hak ondertussen de honingpinda’s grof.

Verdeel de rijst en andijviecurry over de borden. Serveer met het spiegelei en bestrooi met de pinda’s.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *