Deze week op de Veldhof (15 augustus 2018)

Deze week vind je de volgende groenten in het…


Extra groente bestellen via de webwinkel

Naast je pakket(ten) kun je extra groente bestellen en afrekenen in de webwinkel. Je kunt t/m maandag 20 uur groente bijbestellen. De extra groente wordt meegeleverd in jouw persoonlijke krat op de afhaalpunten of op de tuinderij voor je klaargezet. Deze service geldt ook voor mensen die (nog) geen deelnemer zijn; voor hen geldt dat zij de groente op de tuinderij kunnen ophalen en dat er voor een minimaal bedrag van € 12,- besteld moet worden; voor jou als deelnemer is er geen drempelbedrag.

Deze week in de webwinkel: gele en rode ui, knoflook, courgette en aardappels.


Van 11 tot 17 uur kan het pakket opgehaald worden op de tuinderij. Vergeet niet om een tas mee te nemen. Haal je je groente op bij een afhaalpunt? Dat kan vanaf 13 uur op de afhaalpunten in Gorssel, Epse en Eefde. Plastic tasjes en ander verpakkingsmateriaal zien wij graag terug. De pakketten op de afhaalpunten worden in kratten op naam geleverd. De kratten zijn alleen voor het transport van de tuinderij naar de afhaalpunten en mogen niet mee naar huis genomen worden; gaarne een eigen tas meenemen voor je groente en je krat inklappen en onder in de kast/tafel zetten. Staat er geen krat met jouw naam? Dan graag contact opnemen met tuinder Eddy (06-81316392) en niet andermans pakket meenemen.

Dank voor je medewerking!


VeldRestaurant op 26 augustus en oogstfeest op 1 september!

Op zondag 26 augustus gaat Het VeldRestaurant van start op de tuinderij met een heerlijke lunch! Op deze prachtige locatie ‘in het veld’ verzorgt Nadja van den Berg van Cucin@Casa vanaf 12 uur een kookdemonstratie met vers geoogste groente van de tuinderij. Nadja kookt die dag een heerlijk warm éénpansgerecht, gecombineerd met salades en lekkere smeersels met Oxerbrood. Een gezellige en voedzame plantaardige maaltijd met een Italiaans tintje. Tijdens de lunch serveren wij een fris brandnetelbier, verzorgd door Louise van NatuurVaardig. Alle ingrediënten zijn biologisch en zo veel mogelijk van eigen tuin. Als je een voedselintolerantie hebt, geef het dan even door en dan houden wij daar rekening mee.

Ook de tuinders zijn van de partij; zij vertellen je graag meer over de tuinderij en verzorgen na de lunch een kleine rondleiding over de tuinderij.
Het VeldRestaurant heeft een beperkt aantal plaatsen dus meld je snel aan als je verzekerd wilt zijn van een plekje. Ook niet-deelnemers zijn van harte welkom!
Bijdrage: € 18,-
Aanmelden via info@tuinderijdeveldhof.nl

Patisson met bietjes

Benodigdheden

  • 2 bieten (gekookt)
  • 1 patisson
  • 20 gram pistache nootjes
  • 1 eetlepel pecorino, fijn geraspt
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 1 theelepel zeezout
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel sesamolie
  • peperkorrels

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de patisson en de bietjes in dunne plakjes.

Verdeel de plakjes om en om in een ovenschaal. Doe de olijfolie, tijm, rozemarijn erover en maal wat peper boven de ovenschotel. Dek de schotel af met aluminium folie en zet hem 30 minuten afgedekt in de oven. Haal de aluminium folie er van af en zet hem vervolgens nog 15 minuten onafgedekt in de oven.

Ondertussen zet je een droge pan op het vuur. Kneus de pistachenootjes en bak ze in de pan met een theelepel zeezout. Als je de nootjes goed begint te ruiken doe je de sesamolie erbij en haal je de pan van het vuur.

Als de patisson klaar is schep je de pistachenootjes erover. Maal tot slot nog wat pecorino fijn en strooi deze over de ovenschotel. Voeg eventueel nog wat extra vers gemalen peper toe.

Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *