Deze week op de Veldhof (22 augustus 2018)

Deze week vind je de volgende groenten in het…


Extra groente bestellen via de webwinkel

Naast je pakket(ten) kun je extra groente bestellen en afrekenen in de webwinkel. Je kunt t/m maandag 20 uur groente bijbestellen. De extra groente wordt meegeleverd in jouw persoonlijke krat op de afhaalpunten of op de tuinderij voor je klaargezet. Deze service geldt ook voor mensen die (nog) geen deelnemer zijn; voor hen geldt dat zij de groente op de tuinderij kunnen ophalen en dat er voor een minimaal bedrag van € 12,- besteld moet worden; voor jou als deelnemer is er geen drempelbedrag.

Deze week in de webwinkel: gele ui, knoflook, courgette en aardappels.


Van 11 tot 17 uur kan het pakket opgehaald worden op de tuinderij. Vergeet niet om een tas mee te nemen. Haal je je groente op bij een afhaalpunt? Dat kan vanaf 13 uur op de afhaalpunten in Gorssel, Epse en Eefde. Plastic tasjes en ander verpakkingsmateriaal zien wij graag terug. De pakketten op de afhaalpunten worden in kratten op naam geleverd. De kratten zijn alleen voor het transport van de tuinderij naar de afhaalpunten en mogen niet mee naar huis genomen worden; gaarne een eigen tas meenemen voor je groente en je krat inklappen en onder in de kast/tafel zetten. Staat er geen krat met jouw naam? Dan graag contact opnemen met tuinder Eddy (06-81316392) en niet andermans pakket meenemen.

Dank voor je medewerking!


Oogstfeest

Op zaterdag 1 september vieren wij het verjaardagsfeest van de tuinderij, wij zijn dan namelijk alweer drie jaar open! Tussen 11 en 16 uur ben je van harte welkom om met ons hierop te drinken en te eten!

Naast leuke kinderactiviteiten, een proeverij en muziek zijn er rondleidingen, gegeven door de tuinders. Ook demonstreren zij hoe je groente kunt oogsten en mag je ook zelf groente en fruit oogsten. Introducées kunnen bij het afsluiten van een abonnement meteen een vers geoogst groentepakket mee naar huis nemen.


Risotto met prei en geitenkaas

Benodigdheden

  • 150 gram risottorijst
  • 1 liter water
  • 2 bouillonblokjes
  • 25 gram boter
  • halve tot 1 prei
  • 80 gram geitenkaas
  • eventueel zongedroogde tomaatjes
  • 1 theelepel oregano

Bereiding

Zet eerst een liter water in een pannetje met daarin 2 bouillonblokjes. Ondertussen snijd je de prei in ringen en snijd je blokje boter af. Laat de boter smelten en bak de prei aan in ongeveer 3/4 minuten.

Zodra de bouillon kookt, zet je het vuur zacht en houd je deze goed warm. Als je de prei hebt aangebakken, voeg je de rijst toe en schep je deze goed door zodat de rijstkorrels onder de gesmolten boter zitten.

Bak dit ongeveer 1-2 minuten totdat de rijstkorrels een beetje doorzichtig worden. Zodra de rijstkorrels een beetje doorschijnend zijn, voeg je ongeveer 2-3 grote lepels bouillon toe, zodat de rijst ‘onder water’ staat.

Zorg dat het een beetje borrelt in de pan, en houd het vuur laag. Laat dit helemaal opnemen door de rijst voordat je dit weer herhaalt. Herhaal dit ongeveer 20-25 minuten en blijf de hele tijd goed roeren. Na ongeveer 25 minuten is de rijst klaar, controleer of deze mooi gaar is en lekker zacht in je mond smaakt. Het kan zijn dat je nog wat bouillon overhoudt. Als de laatste bouillon in je pan is opgenomen haal je de pan van het vuur en roer er de geitenkaas en oregano doorheen.

Serveer de risotto met fijngesneden zongedroogde tomaat, eventueel wat spekjes/parmaham voor de vleesliefhebbers en een lekkere salade.

Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *