Deze week vind je de volgende groenten in het…
Groene eikenbladsla
Paksoi
Paarse koolrabi
Courgette
Snijbiet
Groene eikenbladsla
Paksoi
Paarse koolrabi
Courgette
Gele ui
Nieuw Zeelandse spinazie
Peterselie (krul)
Extra groente bestellen via de webwinkel
Naast je pakket(ten) kun je extra groente bestellen en afrekenen in de webwinkel. Je kunt t/m maandag 20 uur groente bijbestellen. De extra groente wordt meegeleverd in jouw persoonlijke krat op de afhaalpunten of op de tuinderij voor je klaargezet. Deze service geldt ook voor mensen die (nog) geen deelnemer zijn; voor hen geldt dat zij de groente op de tuinderij kunnen ophalen; het minimale bestelbedrag is € 12,-. Voor jou als deelnemer is er geen drempelbedrag.
Deze week in de webwinkel: aardappel, groene en gele courgette, ijsbergsla, knoflook, groene kropsla, paksoi, radicchio, snijbiet, gele uien en zapallito (zomerpompoen).
Van 11 tot 17 uur kan het pakket opgehaald worden op de tuinderij. Vergeet niet om een tas mee te nemen. Haal je je groente op bij een afhaalpunt? Dat kan vanaf 13 uur op de afhaalpunten in Gorssel, Epse en Eefde. Plastic tasjes en ander verpakkingsmateriaal zien wij graag terug. De pakketten op de afhaalpunten worden in kratten op naam geleverd. De kratten zijn alleen voor het transport van de tuinderij naar de afhaalpunten en mogen niet mee naar huis genomen worden; gaarne een eigen tas meenemen voor je groente en je krat inklappen en onder in de kast/tafel zetten. Staat er geen krat met jouw naam? Dan graag contact opnemen met tuinder Valérie (06-49386227) en niet andermans pakket meenemen.
Dank voor je medewerking!
Na zonneschijn komt (eindelijk) regen!
Na de extreme droogte van de afgelopen maanden komen de regenbuien nu weer regelmatig over het land en gelukkig zijn de temperaturen ook weer gezakt. Voor ons als tuinders waren het pittige tijden. Besteld plantgoed kon niet geplant worden omdat de aarde simpelweg te warm was en de kwetsbare planten verschroeiden. Een deel van het plantgoed moesten wij afschrijven. Uitdagingen vragen ook om creatieve oplossingen. Achterin de tuin hebben wij een grote schaduwzone gecreëerd door de vliesdoeken die wij in de winter gebruiken om de groente tegen de vorst te beschermen nu als schaduwdoek boven de groente te hangen en het perceel met waterslangen vochtig te houden. Dat is goed gelukt waardoor wij deze weken toch weer sla kunnen leveren. Ook de najaars- en wintergroente zoals boerenkool, palmkool en pompoen hebben wij met vocht en een extra schep compost door de droge periode kunnen helpen. Inmiddels zijn de schaduwdoeken weer opgeruimd en kunnen wij weer over gaan ‘op de orde van de dag’.
Snijbiet met gekruide tomaten
Benodigdheden
- 300 gram snijbiet
- 300 gram rijpe tomaat
- een halve ui
- tijm, oregano en peterselie
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 teen knoflook
- een theelepel honing
- peper en zout
Bereiding
Hak de snijbiet fijn en zet het in een pan net onder water met een snufje zout. Kook het op laag vuur in ongeveer 20 minuten gaar. Laat het daarna goed uitlekken. Was de tomaten en hak ze in een keukenmachine fijn. Verwarm de olie in een pan en voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en bak het totdat de ui glazig is. Voeg dan de gepureerde tomaten toe en gaar de saus ongeveer een kwartier. Voeg de uitgelekte snijbiet, de honing en de kruiden toe en breng het op smaak met peper en zout. Serveer op/met geroosterd brood.