Deze week op De Veldhof (5 september 2018)

Deze week vind je de volgende groenten in het…


Extra groente bestellen via de webwinkel

Naast je pakket(ten) kun je extra groente bestellen en afrekenen in de webwinkel. Je kunt t/m maandag 20 uur groente bijbestellen. De extra groente wordt meegeleverd in jouw persoonlijke krat op de afhaalpunten of op de tuinderij voor je klaargezet. Deze service geldt ook voor mensen die (nog) geen deelnemer zijn; voor hen geldt dat zij de groente op de tuinderij kunnen ophalen; het minimale bestelbedrag is € 12,-. Voor jou als deelnemer is er geen drempelbedrag.

Deze week in de webwinkel: aardappel, groene en gele courgette, groene eikenbladsla, ijsbergsla, knoflook, groene kropsla, paksoi, krulpeterselie, radicchio, rode biet, snijbiet, gele uien en zapallito (zomerpompoen).


Van 11 tot 17 uur kan het pakket opgehaald worden op de tuinderij. Vergeet niet om een tas mee te nemen. Haal je je groente op bij een afhaalpunt? Dat kan vanaf 13 uur op de afhaalpunten in Gorssel, Epse en Eefde. Plastic tasjes en ander verpakkingsmateriaal zien wij graag terug. De pakketten op de afhaalpunten worden in kratten op naam geleverd. De kratten zijn alleen voor het transport van de tuinderij naar de afhaalpunten en mogen niet mee naar huis genomen worden; gaarne een eigen tas meenemen voor je groente en je krat inklappen en onder in de kast/tafel zetten. Staat er geen krat met jouw naam? Dan graag contact opnemen met tuinder Valérie (06-49386227) en niet andermans pakket meenemen.

Dank voor je medewerking!


Oogstfeest wordt verschoven

Na de extreme droogte van de afgelopen maanden zijn de voorraden groente op de tuin helaas veel minder dan de afgelopen jaren. Daardoor hebben wij besloten het oogstfeest dat gepland stond voor morgen (zaterdag 1 september) te verschuiven naar een nader te bepalen datum waarover binnenkort meer informatie.


Gestoofde paksoi met gember

Benodigdheden

  • 300 gram paksoi
  • 1 teen knoflook
  • 1/2e ui
  • 1 cm verse gemberwortel
  • 50 ml groentebouillon
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 tl maizena
  • 1/2e el sesamolie
  • olijfolie en peper en zout

Bereiding
Snijd het blad en de stelen van de paksoi in plakjes van 2 cm. Houd het groen en de stelen gescheiden van elkaar. Snijd de ui fijn, pers de knoflook en schil de gember en snijd deze fijn. Verhit de olie in een wok en roerbak ui een paar minuten. Voeg daarna de paksoistelen met de knoflook en gember toe en wok ongeveer vijf minuten. Voeg daarna het paksoi blad toe en roerbak het drie minuten mee. Voeg daarna de bouillon toe en breng het aan de kook. Roer de maizena er door heen en druppel de sesamolie er over heen. Serveer met rijst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *