Deze week op De Veldhof (26 september 2018)

Deze week vind je de volgende groenten in het…


Extra groente bestellen via de webwinkel

Naast je pakket(ten) kun je extra groente bestellen en afrekenen in de webwinkel. Je kunt t/m maandag 20 uur groente bijbestellen. De extra groente wordt meegeleverd in jouw persoonlijke krat op de afhaalpunten of op de tuinderij voor je klaargezet. Deze service geldt ook voor mensen die (nog) geen deelnemer zijn; voor hen geldt dat zij de groente op de tuinderij kunnen ophalen; het minimale bestelbedrag is € 12,-. Voor jou als deelnemer is er geen drempelbedrag.

Deze week in de webwinkel veel aanbod: o.a. broccoli, patisson, venkel, veldsla, raapstelen en Nieuw Zeelandse spinazie!


Van 11 tot 17 uur kan het pakket opgehaald worden op de tuinderij. Vergeet niet om een tas mee te nemen. Haal je je groente op bij een afhaalpunt? Dat kan vanaf 13 uur op de afhaalpunten in Gorssel, Epse en Eefde. Plastic tasjes en ander verpakkingsmateriaal zien wij graag terug. De pakketten op de afhaalpunten worden in kratten op naam geleverd. De kratten zijn alleen voor het transport van de tuinderij naar de afhaalpunten en mogen niet mee naar huis genomen worden; gaarne een eigen tas meenemen voor je groente en je krat inklappen en onder in de kast/tafel zetten. Staat er geen krat met jouw naam? Dan graag contact opnemen met tuinder Valérie (06-49386227) en niet andermans pakket meenemen.

Dank voor je medewerking!


Meewerkdag op zaterdag 13 oktober

Op veler verzoek: op zaterdag 13 oktober is er weer een meewerkdag op de tuinderij! Op die dag pakken wij een aantal klussen op zoals het onkruidvrij maken en opbinden van de bessenstruiken, het uitrijden van compost en het snoeien van de heg om het terrein. Ook voor kinderen hebben wij leuke ‘klusjes’ zoals brood bakken boven het vuur en uitjes en knoflooktenen poten.

De meewerkdag begint om 10 uur; tussen de middag zorgen wij voor een lekkere pompoensoep en we sluiten de dag af rond 16 uur. Zorg je zelf voor een boterham en water? Er is geen drinkwater op de tuinderij. Ook extra kruiwagens, spades en snoeischaren zijn welkom. Neem je ook een regenjas mee in geval van een drup regen? Mocht het veel regenen die dag dan verschuiven we de meewerkdag naar een ander moment.Radicchio met citroen

Benodigdheden

  • 1 radicchio (roodlof)
  • 5 eetlepels olijfolie
  • sap van een grote citroen
  • een eetlepel honing
  • peper en zout

Bereiding
Een eenvoudig en heerlijk recept. Halveer de radicchio. Verhit een pan met de olijfolie en leg de twee stukken radicchio met de snijkant naar beneden en bak ze op hoog vuur tot de onderkant goudgeel is. Keer de stukken om en bak ze nog even. Besprenkel met peper en zout en giet het citroensap er over heen. Leg een deksel op de pan, zet het vuur laag en laat het ongeveer 10 minuten sudderen tot de onderkant van de radicchio knapperig is en het blad zacht is. Dien warm op en besprenkel met honing.

Je kunt dit gerecht ook met 80 ml rode wijn maken i.p.v. citroensap.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *