Deze week op De Veldhof (3 oktober 2018)

Deze week vind je de volgende groenten in het…


Extra groente bestellen via de webwinkel

Naast je pakket(ten) kun je extra groente bestellen en afrekenen in de webwinkel. Je kunt t/m maandag 20 uur groente bijbestellen.
De extra groente wordt meegeleverd in jouw persoonlijke krat op de afhaalpunten of op de tuinderij voor je klaargezet. Deze service geldt ook voor mensen die (nog) geen deelnemer zijn; voor hen geldt dat zij de groente op de tuinderij kunnen ophalen; het minimale bestelbedrag is € 12,-. Voor jou als deelnemer is er geen drempelbedrag.

Deze week in de webwinkel veel aanbod: o.a. broccoli, aardappel, venkel, raapstelen en Nieuw Zeelandse spinazie!


Van 11 tot 17 uur kan het pakket opgehaald worden op de tuinderij. Vergeet niet om een tas mee te nemen. Haal je je groente op bij een afhaalpunt? Dat kan vanaf 13 uur op de afhaalpunten in Gorssel, Epse en Eefde. Plastic tasjes en ander verpakkingsmateriaal zien wij graag terug. De pakketten op de afhaalpunten worden in kratten op naam geleverd. De kratten zijn alleen voor het transport van de tuinderij naar de afhaalpunten en mogen niet mee naar huis genomen worden; gaarne een eigen tas meenemen voor je groente en je krat inklappen en onder in de kast/tafel zetten. Staat er geen krat met jouw naam? Dan graag contact opnemen met tuinder Valérie (06-49386227) en niet andermans pakket meenemen.

Dank voor je medewerking!


Nieuwe organisatievorm voor Tuinderij De Veldhof

Afgelopen april zijn wij als nieuw team een samenwerking aangegaan en hebben wij de tuinderij ondergebracht in een VOF. Tot onze spijt moeten wij nu melden dat deze samenwerking niet datgene heeft gebracht wat wij hier van hoopten. Eddy zal per 1 november niet meer werkzaam zijn op de tuinderij; de tuinderij wordt vanaf dan voortgezet door Valérie. Frans blijft wel werkzaam op De Veldhof en zal de pakketten blijven verzorgen op de woensdag.

Wat verandert er voor jou als deelnemer?
Niets! De levering van de groentepakketten gaat als vanouds door; Valérie neemt de bestaande overeenkomsten over. Ook het bankrekening nummer blijft ongewijzigd. Wel hopen wij vanaf komend voorjaar naast de bestaande groentepakketten en het aanbod via de webwinkel meer diensten en producten aan te kunnen bieden zoals snijbloemen, fruit, workshops en kinderactiviteiten. Daarover binnenkort meer informatie.

Eddy vertelt
In de afgelopen zeven maanden heb ik met veel enthousiasme en plezier de groenteteelt op De Veldhof mogen verzorgen en de groentepakketten mogen samenstellen. Herstel van het bodemleven, kwaliteit en zorg en aandacht voor de producten stonden hierbij voor mij voorop. In deze periode heb ik De Veldhof leren kennen als een heel bijzondere plek met de potentie om tot iets prachtigs uit te groeien. Helaas zal ik hier niet verder aan kunnen bijdragen en is het tijd voor mij om een nieuwe weg in te slaan.

Het afgelopen seizoen heeft ons als tuinders voor de nodige uitdagingen gesteld. De lange warme zomer zorgde voor flink wat uitdroging van gewassen en tegenvallende oogsten en tussen ons tuinders verliep, om verschillende redenen, de samenwerking steeds moeizamer. Die droogte zijn we ondanks de uitdroging van veel gewassen, gelukkig redelijk goed doorgekomen maar helaas zijn wij als tuinders niet nader tot elkaar gekomen.

De tuinderij bevindt zich op een plaats in de tijd waarbij er naast flink veel energie en visie ook investeringen nodig zijn om de tuin levensvatbaar te houden. Om deze uitdaging aan te gaan is het belangrijk dat er sprake is van vertrouwen en een goede, gezonde samenwerking tussen alle ondernemers. Voor mij ontbreekt dit cruciale aspect en zie ik mij er toe genoodzaakt mijzelf terug te trekken uit de onderneming.

Met ingang van 1 november 2018 zal ik niet langer werkzaam zijn voor Tuinderij De Veldhof en deze ook niet langer vertegenwoordigen. Na een tijd van bezinning hoop ik elders mijn droom van natuurherstellende voedselproductie te kunnen realiseren.

Ik wil je bedanken voor het afnemen van onze groentepakketten en het is mijn hoop dat je, ondanks deze veranderingen klant blijft en kunt blijven genieten van lokaal geteelde groenten van tuinderij De Veldhof.

Met hartelijke groet,
Eddy Hutjes


Quinoa salade met rode biet, spinazie en radijs

Benodigdheden

 • 2 gekookte bietjes
 • 200 gram quinoa
 • 4 radijzen
 • een hand verse (Nieuw Zeelandse) spinazie
 • een handje grofgehakte walnoten
 • 0,5 l bietensap
 • 75 gram geitenkaas
 • sap van een halve citroen
 • een sjalot
 • een knoflookteen
 • appelazijn
 • olijfolie
 • verse peterselie
 • peper en zout

Bereiding
Snijd de bietjes in dunne plakjes en marineer ze 10 minuten in een scheutje appelazijn, olijfolie, peper en zout. Snipper de sjalot en de knoflookteen en fruit deze in een beetje olijfolie. Voeg de quinoa toe en bak even kort mee. Blus af met het bietensap en kook al roerend op lage temperatuur in 15 minuten gaar. Breng op smaak met olijfolie, peper en zout.
Snijd het loof van de radijsjes en de blaadjes van de Nieuw Zeelandse spinazie, was ze en blancheer ze twee minuten in kokend water met zout. Laat daarna afkoelen en snijd het blad in dunne plakjes. Als de quinoa beetgaar is giet je deze af in een vergiet en vang je het kookvocht op in een pannetje. Meng 20 ml van het kookvocht met 1 el appelazijn, citroensap, peper en zout (dressing). Meng nu de quinoa met het loof van de radijs en de spinazie en de plakjes biet en radijs. Verkruimel de geitenkaas en de walnoten er over heen en voeg tot slot de fijngesneden peterselie en de dressing toe.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *