Deze week op De Veldhof (10 oktober 2018)

Deze week vind je de volgende groenten in het…


Extra groente bestellen via de webwinkel

Naast je pakket(ten) kun je extra groente bestellen en afrekenen in de webwinkel. Je kunt t/m maandag 20 uur groente bijbestellen. De extra groente wordt meegeleverd in jouw persoonlijke krat op de afhaalpunten of op de tuinderij voor je klaargezet. Deze service geldt ook voor mensen die (nog) geen deelnemer zijn; voor hen geldt dat zij de groente op de tuinderij kunnen ophalen; het minimale bestelbedrag is € 12,-. Voor jou als deelnemer is er geen drempelbedrag.

Deze week in de webwinkel veel nieuw aanbod zoals groenlof, veldsla, andijvie, pompoen en nieuwkomer yacon!


Van 11 tot 17 uur kan het pakket opgehaald worden op de tuinderij. Vergeet niet om een tas mee te nemen. Haal je je groente op bij een afhaalpunt? Dat kan vanaf 13 uur op de afhaalpunten in Gorssel, Epse en Eefde. Plastic tasjes en ander verpakkingsmateriaal zien wij graag terug. De pakketten op de afhaalpunten worden in kratten op naam geleverd. De kratten zijn alleen voor het transport van de tuinderij naar de afhaalpunten en mogen niet mee naar huis genomen worden; gaarne een eigen tas meenemen voor je groente en je krat inklappen en onder in de kast/tafel zetten. Staat er geen krat met jouw naam? Dan graag contact opnemen met tuinder Valérie (06-49386227) en niet andermans pakket meenemen.

Dank voor je medewerking!


Nachtvorst en zomerse temperaturen
Ondanks de eerste nachtvorst van vorige week genieten wij nog volop van alle zomergroente die op de tuin staat. Wij hopen dat de zomerse dagen nog even aanhouden zodat wij ook de komende weken de diverse slasoorten in je pakket mee kunnen geven en de bieten nog verder kunnen groeien waarna wij ze zullen inkuilen als wintervoorraad. Ook de aardappels, aardperen en nieuwkomer Yacon (zoete knol, lijkt op zoete aardappel) worden ingekuild. De pompoenen worden komende week verzameld en eveneens bewaard voor later dit jaar. Overigens kun je wel al pompoen en Yacon bestellen via de webwinkel.


Meewerkdag op zaterdag 13 oktober

Op zaterdag 13 oktober is er weer een meewerkdag op de tuinderij! Op die dag pakken wij een aantal klussen op zoals het onkruidvrij maken en opbinden van de bessenstruiken, het uitrijden van compost en het snoeien van de heg om het terrein. Ook voor kinderen hebben wij leuke ‘klusjes’ zoals brood bakken boven het vuur en uitjes en knoflooktenen poten.

De meewerkdag begint om 10 uur; tussen de middag zorgen wij voor een lekkere pompoensoep en we sluiten de dag af rond 16 uur. Zorg je zelf voor een boterham en water? Er is geen drinkwater op de tuinderij. Ook extra kruiwagens, spades en snoeischaren zijn welkom. Het lijkt er op dat het die dag mooi weer wordt maar neem in geval van een drup regen een regenjas mee.Maissoep met gele biet en platte peterselie

Benodigdheden

  • 500 gram gele biet
  • 300 gram mais (gekookt)
  • 500 gram (zoete) aardappel en/of zomerpompoen
  • 3 tenen knoflook
  • 1 tl kurkuma
  • 2 tl komijn
  • 2 kruidenbouillon tabletten
  • 1 bos platte peterselie
  • 1 bos verse koriander

Bereiding
Snijd de knoflook fijn. Schil de bieten en de (zoete) aardappel of zomerpompoen. Verhit olijfolie in een soeppan met een dikke bodem en fruit de knoflook, de aardappel/pompoen, bieten, kurkuma en komijn een paar minuten op hoog vuur. Blijf goed omscheppen. Voeg 1,5 liter water en de bouillontabletten toe, breng het aan de kook en laat 10 minuten koken totdat de bieten beetgaar zijn. Voeg de gekookte mais toe en kook een paar minuten mee. Zet het vuur uit, voeg de peterselie en koriander toe en pureer de soep tot een glad geheel. Voeg naar smaak peper en zout toe.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *