Deze week op De Veldhof (17 oktober 2018)

Deze week vind je de volgende groenten in het…


Extra groente bestellen via de webwinkel

Naast je pakket(ten) kun je extra groente bestellen en afrekenen in de webwinkel. Je kunt t/m maandag 20 uur groente bijbestellen. De extra groente wordt meegeleverd in jouw persoonlijke krat op de afhaalpunten of op de tuinderij voor je klaargezet. Deze service geldt ook voor mensen die (nog) geen deelnemer zijn; voor hen geldt dat zij de groente op de tuinderij kunnen ophalen; het minimale bestelbedrag is € 12,-. Voor jou als deelnemer is er geen drempelbedrag.

Deze week in de webwinkel veel nieuw aanbod zoals groenlof, veldsla, andijvie en pompoen.

Van 11 tot 17 uur kan het pakket opgehaald worden op de tuinderij. Vergeet niet om een tas mee te nemen. Haal je je groente op bij een afhaalpunt? Dat kan vanaf 13 uur op de afhaalpunten in Gorssel, Epse en Eefde. Plastic tasjes en ander verpakkingsmateriaal zien wij graag terug. De pakketten op de afhaalpunten worden in kratten op naam geleverd. De kratten zijn alleen voor het transport van de tuinderij naar de afhaalpunten en mogen niet mee naar huis genomen worden; gaarne een eigen tas meenemen voor je groente en je krat inklappen en onder in de kast/tafel zetten. Staat er geen krat met jouw naam? Dan graag contact opnemen met tuinder Valérie (06-49386227) en niet andermans pakket meenemen.

Dank voor je medewerking!


Zomerse meewerkdag

Tijdens de meewerkdag vandaag zijn de uitjes gepoot door de kinderen waarna er een compostlaag opgebracht werd. Ook is de begroeiing rondom de omheining teruggesnoeid zodat de stroom op de draden niet weglekt. Het dorre hout is uit de taybessen gesnoeid en naar de composthoop gebracht en de jonge scheuten zijn opgebonden. Eerdere jaren was een warme soep tussen de middag meer dan welkom en was iedereen warm gekleed. Ook vandaag genoten we van de soep boven het vuur maar zochten we toch vooral een plekje in de schaduw op. Het was een zeer geslaagde en vooral gezellige dag!Gegrilde venkel met veldsla en ei

Benodigdheden

 • 2 venkelknollen
 • 5 eieren
 • 10 olijven
 • 5 stuks zongedroogde tomaat in olie
 • 1 theelepel geraspte mierikswortel
 • 1 el bieslook, fijngesnipperd
 • sap van 1/2e citroen
 • 1 teen knoflook
 • 300 gram veldsla en of rode bladmosterd
 • 50 gram grof gehakte walnoten
 • 2 el olijfolie en 1 el balsamico
 • peper en zout

Bereiding
Doe een ei, de mierikswortel, het knoflookteentje, citroensap, een eetlepel heet water en de olijfolie in een mixbeker. Plaats de staafmixer op de bodem en haal de staafmixer al mixend naar boven en klop een luchtige mayonaise. Meng vervolgens de gehakte olijven, fijn gesneden zongedroogde tomaten en de bieslook door de mayonaise. Snij de venkelbollen doormidden over de smalste kant, bestrijk ze met olijfolie en gril ze op een bakplaat aan beide zijden. Haal daarna de binnenste kern er uit; er komt dan een kuil in de venkel. Plaats de venkelhelften in een ingevette ovenschaal, breek in elke kuil een ei en plaats de schaal in de oven op 200 graden. Na ongeveer 20 minuten zijn de eieren gaar. Kruid de venkel met peper en zout. Verdeel de veldsla over de borden en besprenkel met balsamicoazijn en de groef gehakte walnoten. Leg de venkel er op en verdeel wat mayonaise over de borden. Dit recept is ook lekker met rode bladmosterd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *