Deze week vind je de volgende groenten in het…
Aardpeer
Rode eikenbladsla
Venkel of Romanesco
Radijs ‘Eiszapfen’
Groenlof
Venkel
Groenlof
Koolrabi wit
Patisson
Nieuw Zeelandse spinazie
Groene bindsla
Rucola
Extra groente bestellen via de webwinkel
Naast je pakket(ten) kun je extra groente bestellen en afrekenen in de webwinkel. Je kunt t/m maandag 20 uur groente bijbestellen. De extra groente wordt meegeleverd in jouw persoonlijke krat op de afhaalpunten of op de tuinderij voor je klaargezet. Deze service geldt ook voor mensen die (nog) geen deelnemer zijn; voor hen geldt dat zij de groente op de tuinderij kunnen ophalen; het minimale bestelbedrag is € 12,-. Voor jou als deelnemer is er geen drempelbedrag.
Deze week in de webwinkel veel nieuw najaarsaanbod zoals boerenkool, kervel en winterpostelein.
Van 11 tot 17 uur kan het pakket opgehaald worden op de tuinderij. Vergeet niet om een tas mee te nemen. Haal je je groente op bij een afhaalpunt? Dat kan vanaf 13 uur op de afhaalpunten in Gorssel, Epse en Eefde. Plastic tasjes en ander verpakkingsmateriaal zien wij graag terug. De pakketten op de afhaalpunten worden in kratten op naam geleverd. De kratten zijn alleen voor het transport van de tuinderij naar de afhaalpunten en mogen niet mee naar huis genomen worden; gaarne een eigen tas meenemen voor je groente en je krat inklappen en onder in de kast/tafel zetten. Staat er geen krat met jouw naam? Dan graag contact opnemen met tuinder Valérie (06-49386227) en niet andermans pakket meenemen.
Dank voor je medewerking!
Zondag a.s. pompoenen rapen
Aardpeersoep met venkel bloemtoppen
Benodigdheden
- 300 gram aardpeer, geschild
- 1 aardappel, kruimig
- 1 gele ui
- 2 knoflooktenen
- 1/2e liter kruidenbouillon
- 1 el venkelzaad (of 50 gram bloemtoppen)
- verse peterselie
Bereiding
Verwarm de oven op voor op 180 graden. Snijd de geschilde aardpeer en aardappel in stukjes en snijd knoflook fijn. Meng de aardpeer, aardappel en knoflook met een scheut olijfolie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster het 10 minuten in de oven. Schep regelmatig om. Fruit ondertussen een ui in een diepe pan, voeg de bouillon toe en voeg de geroosterde groente toe. Neem de pan na 5 minuten van het vuur, voeg de peterselie en de venkel bloemtoppen toe (even lostrekken van de steel) en pureer de soep met een staafmixer.