Deze week op De Veldhof (31 oktober 2018)

Deze week vind je de volgende groenten in het…


Extra groente bestellen via de webwinkel

Naast je pakket(ten) kun je extra groente bestellen en afrekenen in de webwinkel. Je kunt t/m maandag 20 uur groente bijbestellen. De extra groente wordt meegeleverd in jouw persoonlijke krat op de afhaalpunten of op de tuinderij voor je klaargezet. Deze service geldt ook voor mensen die (nog) geen deelnemer zijn; voor hen geldt dat zij de groente op de tuinderij kunnen ophalen; het minimale bestelbedrag is € 12,-. Voor jou als deelnemer is er geen drempelbedrag.

Deze week in de webwinkel is er nog veel sla te bestellen. Binnenkort gaan de temperaturen omlaag en dan kunnen de meer kwetsbare soorten zoals eikenbladsla pas weer in het voorjaar geplant worden.

Van 11 tot 17 uur kan het pakket opgehaald worden op de tuinderij. Vergeet niet om een tas mee te nemen. Haal je je groente op bij een afhaalpunt? Dat kan vanaf 13 uur op de afhaalpunten in Gorssel, Epse en Eefde. Plastic tasjes en ander verpakkingsmateriaal zien wij graag terug. De pakketten op de afhaalpunten worden in kratten op naam geleverd. De kratten zijn alleen voor het transport van de tuinderij naar de afhaalpunten en mogen niet mee naar huis genomen worden; gaarne een eigen tas meenemen voor je groente en je krat inklappen en onder in de kast/tafel zetten. Staat er geen krat met jouw naam? Dan graag contact opnemen met tuinder Valérie (06-49386227) en niet andermans pakket meenemen.

Dank voor je medewerking!


Laatste werkdag Eddy

Afgelopen april zijn wij als nieuw team een samenwerking aangegaan en hebben wij de tuinderij ondergebracht in een VOF. Eerder meldden wij al dat deze samenwerking niet datgene heeft gebracht wat wij hier van hoopten. Per 1 november is de VOF ontbonden en wordt de tuinderij voortgezet door Valérie met ondersteuning van Frans op de woensdagen. Eddy hoopt in de toekomst een nieuwe tuinderij op te kunnen starten; deze woensdag is Eddy’s laatste werkdag.

Wij willen Eddy bedanken voor zijn inzet op de tuinderij en wensen hem alle goeds voor een mooie toekomst!Voedselbos plantdag op zondag 18 november
Op zondag 18 november worden er vele nieuwe bomen en struiken geplant!
Op de tuinderij vind je veel variatie in de teelt: éénjarige teelt wordt afgewisseld met meerjarige planten, struiken en fruitbomen die geplaatst zijn in zogenaamde ‘bosranden’. Dit najaar wordt een deel van de bosranden uitgebreid zodat de diversiteit en beleving van een voedselbos nog meer benadrukt worden. Zo worden er diverse noten bomen en oude fruitrassen zoals meidoorn, krent, kornoelje, mispel en moerbei geintroduceerd. Ook nieuwe vruchten zoals de honingbes, pawpaw, kiwibes en olijfwilg krijgen de ruimte in het voedselbos.

De plantdag begint om 11 uur; tussen de middag zorgen wij voor een lekkere pompoensoep en we sluiten de dag af rond 16 uur. Zorg je zelf voor een boterham en water? Er is geen drinkwater op de tuinderij. Ook extra kruiwagens, spades en snoeischaren zijn welkom. Neem je ook warme kleren en laarzen mee en een regenjas in geval van een drup regen?


Aardappel-pompoen stamppot met rucola en zongedroogde tomaat

Benodigdheden

  • 300 gram aardappel
  • 500 gram pompoen
  • 125 gram rucola
  • 125 gram zure (haver)room
  • 1 ui, gesnipperd
  • 100 ml (haver)melk
  • 6 zongedroogde tomaatjes, klein gesneden
  • verse peterselie

Bereiding
Schil de aardappel en snijd de pompoen in stukjes (met schil). Kook ze in ruim water gaar. Verhit ondertussen wat olie in de pan en fruit de uitjes. Giet de pompoen en de aardappels af en voeg de melk en zure room toe. Even stampen. Voeg de in stukjes gesneden rucola, uitjes, fijngesneden peterselie en naar smaak peper en zout toe en meng alles goed door elkaar. Garneer met de stukjes zongedroogde tomaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *