Deze week op De Veldhof (14 november 2018)

Deze week vind je de volgende groenten in het…


Extra groente bestellen via de webwinkel

Naast je pakket(ten) kun je extra groente bestellen en afrekenen in de webwinkel. Je kunt t/m maandag 22 uur groente bijbestellen. De extra groente wordt meegeleverd in jouw persoonlijke krat op de afhaalpunten of op de tuinderij voor je klaargezet. Deze service geldt ook voor mensen die (nog) geen deelnemer zijn; voor hen geldt dat zij de groente op de tuinderij kunnen ophalen; het minimale bestelbedrag is € 12,-. Voor jou als deelnemer is er geen drempelbedrag.

Deze week in de webwinkel is er nog veel sla te bestellen. Binnenkort gaan de temperaturen omlaag en dan kunnen de meer kwetsbare soorten zoals groene en rode eikenbladsla pas weer in het voorjaar geplant worden.

Van 11 tot 17 uur kan het pakket opgehaald worden op de tuinderij. Vergeet niet om een tas mee te nemen. Haal je je groente op bij een afhaalpunt? Dat kan vanaf 13 uur op de afhaalpunten in Gorssel, Epse en Eefde. Plastic tasjes en ander verpakkingsmateriaal zien wij graag terug. De pakketten op de afhaalpunten worden in kratten op naam geleverd. De kratten zijn alleen voor het transport van de tuinderij naar de afhaalpunten en mogen niet mee naar huis genomen worden; gaarne een eigen tas meenemen voor je groente en je krat inklappen en onder in de kast/tafel zetten. Staat er geen krat met jouw naam? Dan graag contact opnemen met tuinder Valérie (06-49386227) en niet andermans pakket meenemen.

Dank voor je medewerking!


Afhaaltafel groente verplaatst

Op de tuin wordt hard gewerkt aan een nieuwe plek voor de afhaaltafel, inclusief overdekkend zeil tegen regen en wind. De tafels staan nu naast de inpaktafel van Frans, iets verder de tuin op en nog steeds aan de linker kant. De inpaktafel en afhaaltafel komen nu onder één zeil zodat Frans sneller kan zien wanneer er groente aangevuld mag worden en minder meters hoeft te maken.


Tuin sluit bij zonsondergang

De dagen worden steeds korter. Er zijn geen lampen op de tuin en Frans moet voor het donker alles opgeruimd hebben. Daarom het verzoek om bijtijds je pakket op te halen. Dank voor je medewerking!Knapperige salade met Romaine sla en cashewnoten

Benodigdheden

 • 1 krop Romaine sla
 • 1 gele ui
 • 1/2e komkommer
 • 1 rode paprika
 • 250 gram cherry tomaten
 • 100 gram cashewnoten
 • olijfolie
 • Parmezaanse kaas
 • peper en zout
 • 100 gram gele biet
 • 2 tenen knoflook

Bereiding
Snijd de Romaine sla en de komkommer in reepjes. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snij ook deze in reepjes. Halveer de cherry tomaten. Pel de ui en snijd hem in stukjes, net als de knoflook. Fruit de ui en knoflook in een wok en voeg de geschilde en in blokjes gesneden gele biet na een paar minuten toe. Wok vijf minuten op hoog vuur en haal dan de pan van het vuur. Hak de cashewnoten in grove stukken. Meng alle ingrediënten en breng de salade op smaak met peper en zout. Bestrooi met Parmezaanse kaas. Deze salade is ook lekker met winterpostelein en rucola

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *