Deze week vind je de volgende groenten in het…
Pompoen (Hokkaido of Sweet dumpling)
Groene eikenbladsla
Venkel
Rode boerenkool
Kervel
Extra groente bestellen via de webwinkel
Naast je pakket(ten) kun je extra groente bestellen en afrekenen in de webwinkel. Je kunt t/m maandag 22 uur groente bijbestellen. De extra groente wordt meegeleverd in jouw persoonlijke krat op de afhaalpunten of op de tuinderij voor je klaargezet. Deze service geldt ook voor mensen die (nog) geen deelnemer zijn; voor hen geldt dat zij de groente op de tuinderij kunnen ophalen; het minimale bestelbedrag is € 12,-. Voor jou als deelnemer is er geen drempelbedrag.
Deze week in de webwinkel nog een aantal slasoorten en o.a. rode kool, savooiekool en pompoen te bestellen.
Van 11 tot 17 uur kan het pakket opgehaald worden op de tuinderij. Vergeet niet om een tas mee te nemen. Haal je je groente op bij een afhaalpunt? Dat kan vanaf 13 uur op de afhaalpunten in Gorssel, Epse en Eefde. Plastic tasjes en ander verpakkingsmateriaal zien wij graag terug. De pakketten op de afhaalpunten worden in kratten op naam geleverd. De kratten zijn alleen voor het transport van de tuinderij naar de afhaalpunten en mogen niet mee naar huis genomen worden; gaarne een eigen tas meenemen voor je groente. Staat er geen krat met jouw naam? Dan graag contact opnemen met tuinder Valérie (06-49386227) en niet andermans pakket meenemen.
Dank voor je medewerking!
Sla in december
Vorige week dachten wij de laatste slakroppen op te maken. Maar deze dagen zijn de temperaturen weer uitzonderlijk hoog en staan de slakroppen er nog steeds prachtig bij. Daarom deze week nog heerlijke sla in de pakketten. Romaine sla, groene eikenbladsla, groene krulsla en raapstelen zijn ook extra te bestellen via de webwinkel, net als venkel en wintergroenten.
Kervelpesto
Benodigdheden
- 100 gram pijnboompitten
- 1 bos kervel
- 1/2 bosje peterselie
- 100 gram Parmezaanse kaas of edelgistvlokken
- scheutje citroensap
- olijfolie
- grof zeezout
Bereiding
Rooster de pijnboompitten op laag vuur en laat ze afkoelen. Stop alle ingrediënten in een blender en voeg naar gelieve olijfolie toe. Heerlijk op vers geroosterd brood of door een pompoensoep.