Deze week op De Veldhof (7 november 2018)

Deze week vind je de volgende groenten in het…


Extra groente bestellen via de webwinkel

Naast je pakket(ten) kun je extra groente bestellen en afrekenen in de webwinkel. Je kunt t/m maandag 20 uur groente bijbestellen. De extra groente wordt meegeleverd in jouw persoonlijke krat op de afhaalpunten of op de tuinderij voor je klaargezet. Deze service geldt ook voor mensen die (nog) geen deelnemer zijn; voor hen geldt dat zij de groente op de tuinderij kunnen ophalen; het minimale bestelbedrag is € 12,-. Voor jou als deelnemer is er geen drempelbedrag.

Deze week in de webwinkel is er nog veel sla te bestellen. Binnenkort gaan de temperaturen omlaag en dan kunnen de meer kwetsbare soorten zoals eikenbladsla pas weer in het voorjaar geplant worden.

Van 11 tot 17 uur kan het pakket opgehaald worden op de tuinderij. Vergeet niet om een tas mee te nemen. Haal je je groente op bij een afhaalpunt? Dat kan vanaf 13 uur op de afhaalpunten in Gorssel, Epse en Eefde. Plastic tasjes en ander verpakkingsmateriaal zien wij graag terug. De pakketten op de afhaalpunten worden in kratten op naam geleverd. De kratten zijn alleen voor het transport van de tuinderij naar de afhaalpunten en mogen niet mee naar huis genomen worden; gaarne een eigen tas meenemen voor je groente en je krat inklappen en onder in de kast/tafel zetten. Staat er geen krat met jouw naam? Dan graag contact opnemen met tuinder Valérie (06-49386227) en niet andermans pakket meenemen.

Dank voor je medewerking!


Plantdag op zondag 18 november

Op zondag 18 november worden er vele nieuwe bomen en struiken geplant!

Op de tuinderij vind je veel variatie in de teelt: éénjarige teelt wordt afgewisseld met meerjarige planten, struiken en fruitbomen die geplaatst zijn in zogenaamde ‘bosranden’. Dit najaar wordt een deel van de bosranden uitgebreid zodat de diversiteit en beleving van een voedselbos nog meer benadrukt worden. Zo worden er diverse noten bomen en oude fruitrassen zoals meidoorn, krent, kornoelje, mispel en moerbei geintroduceerd. Ook nieuwe vruchten zoals de honingbes, pawpaw, kiwibes en olijfwilg krijgen de ruimte in het voedselbos.

De plantdag begint om 11 uur; tussen de middag zorgen wij voor een lekkere pompoensoep en we sluiten de dag af rond 16 uur. Zorg je zelf voor een boterham en water? Er is geen drinkwater op de tuinderij. Ook extra kruiwagens, spades en snoeischaren zijn welkom. Neem je ook warme kleren en laarzen mee en een regenjas in geval van een drup regen?Valérie’s pasta met groene saus

Benodigdheden

 • 100 gram rucola
 • 100 gram (Nieuw Zeelandse) spinazie
 • 50 gram verse peterselie
 • 125 gram (haver)room
 • 1 ui, gesnipperd
 • 3 eetlepels citroensap
 • peper en zout
 • 200 gram tagliatelle
 • 1 paksoi
 • 100 gram palmkool
 • 2 tenen knoflook

Bereiding
Dit is een makkelijk recept en ook kinderen zijn dol op deze pasta. Snijd de nerf uit de palmkool en snijd het blad in kleine stukken. Wok op hoog vuur met olie en fijn gesneden ui en knoflook. Na een paar minuten voeg je de gesneden paksoi toe. Als de palmkool donker en krokant wordt haal je de pan van het vuur. Zet dan een pan met water op en kook de pasta beetgaar. Ondertussen stop je de rucola, spinazie, peterselie, room, en het citroensap in een blender en zet je deze net zo lang aan totdat je een gladde saus hebt. Als de pasta beetgaar is giet je deze af in een vergiet. De pan zet je terug op het vuur, met de groene saus. Als de saus warm is (niet kokend) voeg je de pasta en het groentemengsel toe en laat je het gerecht nog een paar minuten al roerend garen. Lekker met geitenkaas.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *