Deze week op De Veldhof (13 februari 2019)

Deze week vind je de volgende groenten in het…


Extra groente bestellen via de webwinkel

Naast je pakket(ten) kun je extra groente bestellen en afrekenen in de webwinkel. Je kunt t/m maandag 22 uur groente bijbestellen. De extra groente wordt meegeleverd in jouw persoonlijke krat op de afhaalpunten of op de tuinderij voor je klaargezet. Deze service geldt ook voor mensen die (nog) geen deelnemer zijn; voor hen geldt dat zij de groente op de tuinderij kunnen ophalen; het minimale bestelbedrag is € 12,-. Voor jou als deelnemer is er geen drempelbedrag.

Deze week in de webwinkel heerlijke wintergroente te bestellen, o.a. winterpostelein, veldsla en rode biet.


PR tuinderij: wie helpt er mee?

De eerste tuinbonen en wortels zijn gezaaid en ook de bestelling voor het eerste plantgoed is geplaatst. Komende maanden hopen we nieuwe deelnemers op de tuinderij te kunnen verwelkomen, o.a. tijdens de open dag op 11 mei a.s.. Ook hopen we de crowdfunding bij nog meer mensen onder de aandacht te kunnen brengen. Alle hulp is welkom. Vind je het leuk om mee te denken over de PR van de tuinderij en/of mee te helpen met de voorbereidingen in de aanloop naar de open dag? Stuur dan even een mail naar Valérie via info@tuinderijdeveldhof.nl.


Cursusaanbod natuurlijke voeding en Permacultuur op de tuinderij

Tuinder Valérie is naast het werk op de tuinderij als docent verbonden aan Het LevensCollege en zij geeft vanuit De LevensTuin les over natuurlijke voeding, eetbare tuinen en Permacultuur. Dit jaar kun je de volgende lessen volgen:
– Introductieles ‘Voeding voor lichaam en geest – natuurlijke voeding van grond tot mond’ op vrijdag 17 mei of zaterdag 15 juni
– Tweedaagse ‘Ontwerp je eetbare siertuin – gezonde voeding uit eigen tuin’ op vrijdag 5 juli en vrijdag 6 september
– Eendaagse ‘Permacultuur in je moestuin’ op vrijdag 13 september
Je kunt één of meerdere lesdagen volgen. De lessen worden uiteraard op de tuinderij gegeven!
Meer informatie over de lessen en prijzen en het aanmeldformulier vind je op de website van Het LevensCollege.


Pastinaaksoep met gember

Benodigdheden

  • 500 gram pastinaak, geschild en in blokjes
  • twee tenen knoflook
  • een grote ui, fijngesneden
  • een stukje gember, geschild en geraspt
  • 1/4e theelepel kardemompoeder, 1/4e theelepel komijnpoeder, 1/4e theelepel cayennepoeder
  • olijfolie
  • 800 ml groentebouillon
  • 2 eetlepels pompoenpitten

  Bereiding
  Verhit de olijfolie in een pan op middellaag vuur en fruit de ui ongeveer 10 minuten, tot deze zacht en glazig is. Voeg de knoflook, gember, kardemom, komijn en cayennepeper toe en roer een paar minuten door. Doe de pastinaken erbij en roer tot ze goed bedekt zijn met de specerijen. Schenk de bouillon erbij, breng op smaak met zout en peper en laat sudderen tot de pastinaak erg zacht is – ongeveer 15 minuten. Laat wat afkoelen en pureer de soep in een foodprocessor of blender, of met een staafmixer, tot deze glad is. Doe de soep terug in de pan, voeg evt. extra zout en peper toe. Warm zachtjes weer op – als de soep te dik is, kun je hem verdunnen met wat heet water uit de waterkoker.
  Rooster, terwijl de soep opwarmt, in een droge koekenpan de pompoenpitjes tot ze net beginnen te kleuren.
  Dien de soep op in voorverwarmde kommen met de geroosterde amandelen eroverheen gestrooid.


Van 11 tot 17 uur kan het pakket opgehaald worden op de tuinderij. Vergeet niet om een tas mee te nemen. Haal je je groente op bij een afhaalpunt? Dat kan vanaf 13 uur op de afhaalpunten in Gorssel, Epse en Eefde. Plastic tasjes en ander verpakkingsmateriaal zien wij graag terug. De pakketten op de afhaalpunten worden in kratten op naam geleverd. De kratten zijn alleen voor het transport van de tuinderij naar de afhaalpunten en mogen niet mee naar huis genomen worden; gaarne een eigen tas meenemen voor je groente. Staat er geen krat met jouw naam? Dan graag contact opnemen met tuinder Valérie (06-49386227) en niet andermans pakket meenemen. Dank voor je medewerking!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *