Deze week op De Veldhof (27 februari 2019)

Deze week vind je de volgende groenten in het…


Extra groente bestellen via de webwinkel

Naast je pakket(ten) kun je extra groente bestellen en afrekenen in de webwinkel. Je kunt t/m maandag 22 uur groente bijbestellen. De extra groente wordt meegeleverd in jouw persoonlijke krat op de afhaalpunten of op de tuinderij voor je klaargezet. Deze service geldt ook voor mensen die (nog) geen deelnemer zijn; voor hen geldt dat zij de groente op de tuinderij kunnen ophalen; het minimale bestelbedrag is € 12,-. Voor jou als deelnemer is er geen drempelbedrag.

Deze week in de webwinkel heerlijke wintergroente te bestellen, o.a. winterpostelein, veldsla, winterpeen, koolraap en rode biet.


Update crowdfunding ‘Een Tuin voor de Toekomst’!

Het gaat goed met de crowdfundings campagne ‘Een Tuin voor de Toekomst’. Na ruim een maand is er € 845,- aan donaties binnengekomen en voor € 2.000,- d.m.v. particuliere leningen verstrekt. Met dat geld kunnen we het gaas van de omheining vervangen en zijn de kosten voor de uitbreiding van het voedselbos gedekt. De gelden die we nog hopen te ontvangen zullen in de eerste plaats besteed worden aan een nieuwe put. Nog steeds is het erg droog op de tuin, er valt simpelweg te weinig regen. Afgelopen zomer konden we gebruik maken van de op de tuinderij reeds aanwezige put. Mocht het grondwaterpeil verder dalen dan is het de vraag of de bestaande put nog water kan oppompen en daarom is het zaak op tijd een tweede, diepere put te slaan zodat de toegang tot water (in wederom extreem droge tijden) gewaarborgd is. Op de website lees je alles over deze campagne en ook hoe jij hier aan kunt bijdragen. Niet alleen zijn we geholpen met donaties en leningen, ook help je ons door deze campagne te delen binnen je netwerk en je vrienden te vragen dat ook te doen. Bijvoorbeeld via de mail en via social media.
Hartelijk dank voor alle steun!


Ondertussen op de tuin..

Er wordt hart gewerkt op de tuin. Dankzij het mooie weer kunnen we dit jaar vroeg starten met het zaaiseizoen. De bedden zijn onkruidvrij gemaakt, er wordt compost uitgereden en veel gezaaid. Afgelopen week hebben we o.a. rode biet, rucola, raapsteel, spinazie, kapucijner, peulen, zomerwortel, radijs en tuinboon gezaaid. De grote vlakken op de voorste helft van het perceel (tot aan de wal) worden anders ingedeeld: kleinere bedden en meer en bredere paden. Dat doen we zodat de zelfoogsters (vanaf 1 mei a.s.!) makkelijker bij de groente kunnen. Ook worden de bedden deels gedraaid en op de Noord-Zuid lijn gezet. Mocht het wederom een extreem hete zomer worden, dan kunnen we beter schaduw creëren door bijvoorbeeld langs de bedden doeken te spannen. De bedden droger dan minder snel uit.

Op zaterdag 16 maart (NL Doet – aanleg natuurspeelplaats) laten we je graag de nieuwe indeling van de tuin zien. Ook tijdens de open dag op 11 mei a.s. ben je van harte welkom, waarover binnenkort meer informatie.


Koolraap met gember uit de wok

Benodigdheden

  • 500 gram koolraap, geschild en in blokjes
  • twee tenen knoflook
  • een grote ui, fijngesneden
  • een stukje gember, geschild en geraspt
  • twee eetlepels sojasaus
  • olijfolie
  • twee eetlepels verse koriander
  • 2 eetlepels pompoenpitten

  Bereiding
  Verhit de olijfolie in een pan op middellaag vuur en fruit de ui ongeveer 10 minuten, tot deze zacht en glazig is. Voeg de knoflook, de pompoenpitten, gember en koolraap toe en roerbak de groenten een paar minuten. Voeg de sojasaus toe en evt. een scheutje water en laat de groenten afgedekt op laag vuur in 5 minuten gaar worden. Voeg peper en zout toe en schep de fijngesneden koriander er door heen. Lekker met rijst of bij een omelet.


Van 11 tot 17 uur kan het pakket opgehaald worden op de tuinderij. Vergeet niet om een tas mee te nemen. Haal je je groente op bij een afhaalpunt? Dat kan vanaf 13 uur op de afhaalpunten in Gorssel, Epse en Eefde. Plastic tasjes en ander verpakkingsmateriaal zien wij graag terug. De pakketten op de afhaalpunten worden in kratten op naam geleverd. De kratten zijn alleen voor het transport van de tuinderij naar de afhaalpunten en mogen niet mee naar huis genomen worden; gaarne een eigen tas meenemen voor je groente. Staat er geen krat met jouw naam? Dan graag contact opnemen met tuinder Valérie (06-49386227) en niet andermans pakket meenemen. Dank voor je medewerking!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *