Deze week op De Veldhof (13 maart 2019)

Deze week vind je de volgende groenten in het…


Extra groente bestellen via de webwinkel

Naast je pakket(ten) kun je extra groente bestellen en afrekenen in de webwinkel. Je kunt t/m maandag 22 uur groente bijbestellen. De extra groente wordt meegeleverd in jouw persoonlijke krat op de afhaalpunten of op de tuinderij voor je klaargezet. Deze service geldt ook voor mensen die (nog) geen deelnemer zijn; voor hen geldt dat zij de groente op de tuinderij kunnen ophalen; het minimale bestelbedrag is € 12,-. Voor jou als deelnemer is er geen drempelbedrag.

Deze week in de webwinkel heerlijke wintergroente te bestellen, o.a. koolraap, winterpostelein, veldsla en rode biet.


Einde winterschema

Deze woensdag is de laatste leverdag volgens het winterschema. Vanaf nu zijn we weer wekelijks geopend!


Aanleg natuurspeelplaats (NL doet) op zaterdag 16 maart
De tuinderij is een ontmoetingsplek voor jong en oud. Voor de kleinere bezoekers wordt een natuur speelplaats aangelegd. Een plek waar insecten en bloemen onderzocht worden, er over boomstammen geklommen en door tunnels gekropen wordt.Samen zetten we de contouren van de speelplaats uit. We maken een aarden wal en een houten takkenril als afscheiding; we plaatsen lavendelstruiken en zagen houten zitschijven en boomstammen als bankjes.Gaarne zelf drinkwater en lunch meenemen. Wij zorgen voor een warme soep tussen de middag, uiteraard met groenten uit eigen tuin. Neem je ook een regenjas mee in geval van een drup regen?
Op zaterdag 20 april is er weer een meewerkdag. Op die dag vervangen we het gaas van de omheining!

‘Joppe’s groentenfestijn’ op zaterdag 11 mei
Tuinderij De Veldhof organiseert op zaterdag 11 mei tussen 11 en 16 uur ‘Joppe’s groentenfestijn’. Dit is een vervolg op de open dagen van de permacultuur tuinderij in de voorbije jaren. We willen met ‘Joppe’s groentenfestijn’ een nieuwe jaarlijkse traditie maken.Een dag van voorlichting over Permacultuur, natuurinclusieve landbouw en voedselbossen en gezond voedsel, in combinatie met een markt voor natuurlijke producten met o.a. groenten, ingemaakte waren, (Permacultuur)boeken, plantjes, stekken, zaden, kruiden en tuingereedschap.Er is live muziek. Er zijn proeverijen, rondleidingen, kinderactiviteiten in de nieuwe natuurspeelplaats en verkoopkramen met allerlei natuurlijke producten.


Pastinaaksoep met gember

Benodigdheden

  • 500 gram pastinaak, geschild en in blokjes
  • twee tenen knoflook
  • een grote ui, fijngesneden
  • een stukje gember, geschild en geraspt
  • 1/4e theelepel kardemompoeder, 1/4e theelepel komijnpoeder, 1/4e theelepel cayennepoeder
  • olijfolie
  • 800 ml groentebouillon
  • 2 eetlepels pompoenpitten

  Bereiding
  Verhit de olijfolie in een pan op middellaag vuur en fruit de ui ongeveer 10 minuten, tot deze zacht en glazig is. Voeg de knoflook, gember, kardemom, komijn en cayennepeper toe en roer een paar minuten door. Doe de pastinaken erbij en roer tot ze goed bedekt zijn met de specerijen. Schenk de bouillon erbij, breng op smaak met zout en peper en laat sudderen tot de pastinaak erg zacht is – ongeveer 15 minuten. Laat wat afkoelen en pureer de soep in een foodprocessor of blender, of met een staafmixer, tot deze glad is. Doe de soep terug in de pan, voeg evt. extra zout en peper toe. Warm zachtjes weer op – als de soep te dik is, kun je hem verdunnen met wat heet water uit de waterkoker.
  Rooster, terwijl de soep opwarmt, in een droge koekenpan de pompoenpitjes tot ze net beginnen te kleuren.
  Dien de soep op in voorverwarmde kommen met de geroosterde amandelen eroverheen gestrooid.


Van 11 tot 17 uur kan het pakket opgehaald worden op de tuinderij. Vergeet niet om een tas mee te nemen. Haal je je groente op bij een afhaalpunt? Dat kan vanaf 13 uur op de afhaalpunten in Gorssel, Epse en Eefde. Plastic tasjes en ander verpakkingsmateriaal zien wij graag terug. De pakketten op de afhaalpunten worden in kratten op naam geleverd. De kratten zijn alleen voor het transport van de tuinderij naar de afhaalpunten en mogen niet mee naar huis genomen worden; gaarne een eigen tas meenemen voor je groente. Staat er geen krat met jouw naam? Dan graag contact opnemen met tuinder Valérie (06-49386227) en niet andermans pakket meenemen. Dank voor je medewerking!


 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *