Deze week op De Veldhof (20 maart 2019)

Deze week vind je de volgende groenten in het…

Duopakket

Boerenkool
Prei
Veldsla


Extra groente bestellen via de webwinkel

Naast je pakket(ten) kun je extra groente bestellen en afrekenen in de webwinkel. Je kunt t/m maandag 22 uur groente bijbestellen. De extra groente wordt meegeleverd in jouw persoonlijke krat op de afhaalpunten of op de tuinderij voor je klaargezet. Deze service geldt ook voor mensen die (nog) geen deelnemer zijn; voor hen geldt dat zij de groente op de tuinderij kunnen ophalen; het minimale bestelbedrag is € 12,-. Voor jou als deelnemer is er geen drempelbedrag.

Deze week in de webwinkel heerlijke wintergroente te bestellen, o.a. winterpeen, winterpostelein, veldsla en rode biet.


Wintergroenten opmaken

Deze weken maken we de wintergroenten op de tuin op. Ondertussen is het nieuwe seizoen opgestart en verwachten wij binnen enkele weken weer verse voorjaarsgroenten zoals radijs, spinazie en raapstelen te kunnen oogsten. Afgelopen week is ook het eerste plantgoed van Jongerius geleverd; diverse slasoorten, Chinese kool, venkel etc. zijn alweer geplant. Ook het pootgoed is geleverd. In het najaar zijn de uien en de knoflook al gepoot. Komende weken worden drie soorten aardappels en een rode ui gepoot. Naast onze eigen compost gebruiken wij groencompost die in de biologische tuinbouw gebruikt wordt; afgelopen woensdag is er 25 ton bezorgd, daar kunnen we weer even mee vooruit!


Aanleg natuurspeelplaats (NL doet) op zaterdag 16 maart
Ondanks de minder gunstige weersvoorspelling steken wij morgen onze handen uit de mouwen tijdens NL Doet en beginnen we met de aanleg van de natuurspeelplaats. We gaan o.a. een takkenril maken. Heb je zin om mee te helpen? Trek dan vooral warme en waterdichte kleren aan en goede laarzen.Gaarne zelf drinkwater en lunch meenemen. Wij zorgen voor een warme soep tussen de middag, uiteraard met groenten uit eigen tuin. De meewerkdag is van 10 tot 16 uur.

Op zaterdag 20 april is er weer een meewerkdag. Op die dag vervangen we het gaas van de omheining, verspreiden we houtsnippers in de bosranden en maken we het aardbeienbed schoon!


Quiche met prei en geitenkaas

Benodigdheden

  • 250 gram bladerdeeg
  • twee eetlepels olijfolie
  • twee flinke preien
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 3 eieren
  • verse bieslook en tijm
  • 25 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 dl creme fraiche of haverroom

  Bereiding
  Verwarm de oven op 180 graden. Leg het deeg in een ronde ovenschaal en druk de bladen tegen elkaar aan met een vork. Snijd de prei in ringen en smoor vijf minuten in olijfolie. Klop de eieren met de creme fraiche of de haverroom en voeg fijngesneden bieslook en tijm toe. Snij de geitenkaas in blokjes. Verdeel de prei over de bodem van de ovenschaal, leg de geitenkaasstukjes er op en giet het eimengsel er over heen. Strooi de Parmezaanse kaas er over heen en bak de quiche ongeveer 30 minuten in de oven.


Van 11 tot 17 uur kan het pakket opgehaald worden op de tuinderij. Vergeet niet om een tas mee te nemen. Haal je je groente op bij een afhaalpunt? Dat kan vanaf 13 uur op de afhaalpunten in Gorssel, Epse en Eefde. Plastic tasjes en ander verpakkingsmateriaal zien wij graag terug. De pakketten op de afhaalpunten worden in kratten op naam geleverd. De kratten zijn alleen voor het transport van de tuinderij naar de afhaalpunten en mogen niet mee naar huis genomen worden; gaarne een eigen tas meenemen voor je groente. Staat er geen krat met jouw naam? Dan graag contact opnemen met tuinder Valérie (06-49386227) en niet andermans pakket meenemen. Dank voor je medewerking!


 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *