Deze week op De Veldhof (27 maart 2019)

Deze week vind je de volgende groenten in het…


Extra groente bestellen via de webwinkel

Naast je pakket(ten) kun je extra groente bestellen en afrekenen in de webwinkel. Je kunt t/m maandag 22 uur groente bijbestellen. De extra groente wordt meegeleverd in jouw persoonlijke krat op de afhaalpunten of op de tuinderij voor je klaargezet. Deze service geldt ook voor mensen die (nog) geen deelnemer zijn; voor hen geldt dat zij de groente op de tuinderij kunnen ophalen; het minimale bestelbedrag is € 12,-. Voor jou als deelnemer is er geen drempelbedrag.

Deze week in de webwinkel heerlijke wintergroente te bestellen, o.a. winterpostelein, veldsla en rode biet.


Wintergroenten opmaken

Deze weken maken we de wintergroenten op de tuin op. Ondertussen is het nieuwe seizoen opgestart en verwachten wij binnen enkele weken weer verse voorjaarsgroenten zoals radijs, spinazie en raapstelen te kunnen oogsten. Het nieuwe plantgoed (diverse slasoorten, Chinese kool, venkel etc.) is alweer geplant. In het najaar zijn de uien en de knoflook al gepoot. Deze week worden drie soorten aardappels en een rode ui gepoot.


Meewerkdag op zaterdag 20 april
Vorige week is tijdens NL Doet het begin gemaakt van de natuurspeelplaats met o.a. een mooie takkenril. Ook staan de twee gedoneerde picknicktafels op hun nieuwe plek. Op zaterdag 20 april is de eerstvolgende meewerkdag. Op die dag vervangen we het gaas van de omheining, verspreiden we houtsnippers in de bosranden en maken we het aardbeienbed schoon! Je hulp is zeer welkom.De meewerkdag is van 10 tot 16 uur. Gaarne zelf drinkwater en lunch meenemen. Wij zorgen voor een warme soep tussen de middag, uiteraard met groenten uit eigen tuin.


Kervel pastinaak soep

Benodigdheden

  • 300 gram pastinaak
  • twee eetlepels olijfolie
  • twee grote uien
  • 1 liter bouillon
  • een bos verse kervel
  • optioneel: 100 gram zachte geitenkaas

  Bereiding
  Fruit de uien in een pan. Snijd de pastinaak in stukjes en laat deze een paar minuten mee bakken. Blus met warme bouillon en laat het ongeveer 20 minuten (tot de pastinaak gaar is) sudderen op laag vuur. Snijd de stelen uit de kervel en voeg de kervel op het laatste moment toe. Met een staafmixer maak je de soep glad. Naar smaak peper en zoet toevoegen en optioneel zachte geitenkaas toevoegen.


Van 11 tot 17 uur kan het pakket opgehaald worden op de tuinderij. Vergeet niet om een tas mee te nemen. Haal je je groente op bij een afhaalpunt? Dat kan vanaf 13 uur op de afhaalpunten in Gorssel, Epse en Eefde. Plastic tasjes en ander verpakkingsmateriaal zien wij graag terug. De pakketten op de afhaalpunten worden in kratten op naam geleverd. De kratten zijn alleen voor het transport van de tuinderij naar de afhaalpunten en mogen niet mee naar huis genomen worden; gaarne een eigen tas meenemen voor je groente. Staat er geen krat met jouw naam? Dan graag contact opnemen met tuinder Valérie (06-49386227) en niet andermans pakket meenemen. Dank voor je medewerking!


 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *