Deze week op De Veldhof (3 april 2019)

Deze week vind je de volgende groenten in het…


Extra groente bestellen via de webwinkel

Naast je pakket(ten) kun je extra groente bestellen en afrekenen in de webwinkel. Je kunt t/m maandag 22 uur groente bijbestellen. De extra groente wordt meegeleverd in jouw persoonlijke krat op de afhaalpunten of op de tuinderij voor je klaargezet. Deze service geldt ook voor mensen die (nog) geen deelnemer zijn; voor hen geldt dat zij de groente op de tuinderij kunnen ophalen; het minimale bestelbedrag is € 12,-. Voor jou als deelnemer is er geen drempelbedrag.

Deze week in de webwinkel heerlijke wintergroente te bestellen, o.a. winterpostelein, veldsla en rode biet.


Informatie middagen zelfoogst abonnement (mei t/m november) op woensdag 17 april en zaterdag 27 april

Nieuw dit jaar: een zelfoogst abonnement van mei t/m november! Wil jij weten hoe dat in zijn werk gaat en wat de voordelen van dit abonnement zijn? Op woensdag 17 april en/of zaterdag 27 april ben je welkom voor een informatiemiddag over het zelfoogsten op de tuinderij. Oogsten wanneer het jou uitkomt en leerzaam voor kinderen! Alvast een paar voordelen op een rij:
– Wekelijks minstens 6 soorten groenten zelf oogsten
– Meer keuze/ vrijheid; je bepaalt zelf wat je die week wilt oogsten; op basis van de beschikbare groente
– Wekelijks verse kruiden en zo nu en dan fruit zelf oogsten
– Oogsten wanneer het jou uitkomt (woensdag t/m zondag tussen zonsopgang en zonsondergang toegang tot de tuinderij)
– Spelen en picknicken in de gezellige natuurspeelplaats op de tuinderij

De informatie middagen vinden plaats op woensdag 17 april en zaterdag 27 april, tussen 14 en 16 uur. Iedereen is welkom, ook nieuwe deelnemers dus nodig vooral ook je buren uit! Naast het zelfoogst abonnement gaat ook het seizoenspakket op 1 mei weer van start. Dat pakket wordt wel voor je geoogst. Ook daarover vertel ik tijdens de informatie middagen. Alle pakketvormen en voorwaarden lees je hier terug.Kokoscurry met paksoi

Benodigdheden

  • 1 paksoi
  • 150 gram basmati rijst
  • twee cm verse gember
  • 1 rode ui
  • 200 gram champignons
  • 3 tl kerriepoeder
  • 1o ml sesamolie
  • 1/2e limoen
  • 150 ml kokosmelk
  • 10 gram kokosrasp
  • 40 gram cashewnoten

  Bereiding
  Kook 250 ml water en kook de rijst op laag vuur en afgedekt ongeveer 15 minuten. Daarna afgieten en zonder deksel laten uitstomen. Rasp ondertussen de schil van de limoen en pers de limoen uit. Schil de gember en rasp fijn. Hak de cashewnoten grof en snipper de rode ui. Verwijder de steelaanzet van de paksoi, snijd de stelen en het blad van de paksoi klein en hou het blad apart. Maak de champignons schoon en halveer ze. Verhit een wok op hoog vuur en bak de kokosrasp zonder olie goudbruin. Haal uit de pan en hou apart. Verhit met zonnebloemolie op middelhoog vuur dezelfde wok en verhit de limoenschil, gember en kerriepoeder twee minuten. Voeg de champignons toe en het witte deel van de paksoi en bak vijf minuten. Voeg het groene deel paksoi toe en blus na twee minuten af met kokosmelk. Goed doorroeren en op laag vuur nog een paar minuten verwarmen en voeg tot slot de cashewnoten toe. Meng de sesamolie door de rijst. Voeg naar smaak limoensap toe.


Van 11 tot 17 uur kan het pakket opgehaald worden op de tuinderij. Vergeet niet om een tas mee te nemen. Haal je je groente op bij een afhaalpunt? Dat kan vanaf 13 uur op de afhaalpunten in Gorssel, Epse en Eefde. Plastic tasjes en ander verpakkingsmateriaal zien wij graag terug. De pakketten op de afhaalpunten worden in kratten op naam geleverd. De kratten zijn alleen voor het transport van de tuinderij naar de afhaalpunten en mogen niet mee naar huis genomen worden; gaarne een eigen tas meenemen voor je groente. Staat er geen krat met jouw naam? Dan graag contact opnemen met tuinder Valérie (06-49386227) en niet andermans pakket meenemen. Dank voor je medewerking!