Deze week op De Veldhof (1 mei 2019)

Deze week vind je de volgende groenten in het…


Extra groente bestellen via de webwinkel

Naast je pakket(ten) kun je extra groente bestellen en afrekenen in de webwinkel. Je kunt t/m maandag 22 uur groente bijbestellen. De extra groente wordt meegeleverd in jouw persoonlijke krat op de afhaalpunten of op de tuinderij voor je klaargezet. Deze service geldt ook voor mensen die (nog) geen deelnemer zijn; voor hen geldt dat zij de groente op de tuinderij kunnen ophalen; het minimale bestelbedrag is € 12,-. Voor jou als deelnemer is er geen drempelbedrag.

Deze week in de webwinkel de eerste lente bladgroente en aardbeienplanten!


Lesdag ‘natuurlijke voeding van grond tot mond’ op vrijdag 17 mei
Deze eendaagse introductieles staat in het teken van natuurlijke voeding, in de Aarde en met respect voor de natuur geteeld. Hoe groeien planten en het voedsel dat wij nuttigen? Hoe doe je dat op een natuurlijke en duurzame wijze? Welke keuzes kun jij maken om jezelf natuurlijker te voeden?

Je leert de basisprincipes voor het natuurlijk voedsel telen kennen en hoe je die kunt vertalen naar jouw tuin en leefomgeving. We verdiepen ons in het bodemleven, kwaliteit van voedsel, energiestromen en kringlopen. De tuinderij is een prachtige plek om je te verbinden met de natuur en je te laten inspireren. Docent: Valérie van Dijck

Duur: inloop vanaf 9.30 uur met koffie en thee; cursus van 10 tot 16 uur
Introductieprijs: € 75,- incl. koffie/thee en plantaardige lunch

Deze dag wordt herhaald op zaterdag 15 juni.
Aansluitend kun je de tweedaagse ‘Ontwerp je eetbare siertuin – gezonde voeding uit eigen tuin’ en/of de eendaagse ‘Permacultuur in je moestuin’ volgen. Aanmelden kan voor een losse lesdag of in combinatie met één of meerdere vervolglessen.


VeldRestaurant op zondag 19 mei
Op zondag 19 mei organiseren wij weer Het VeldRestaurant, op de tuinderij! Op deze prachtige locatie ‘in het veld’ verzorgt Nadja van den Berg van Cucin@Casa vanaf 12 uur een kookdemonstratie met vers geoogste groente van de tuinderij. Nadja kookt die dag een heerlijk warm éénpansgerecht, gecombineerd met salades en lekkere smeersels met Oxerbrood. Een gezellige en voedzame plantaardige maaltijd met een Italiaans tintje. Alle ingrediënten zijn biologisch en zo veel mogelijk uit eigen tuin. Als je een voedselintolerantie hebt, geef het dan even door en dan houden wij daar rekening mee.

Ook tuinder Valérie is van de partij; zij vertelt je graag meer over de tuinderij en verzorgt na de lunch een kleine rondleiding over de tuinderij.

Het VeldRestaurant heeft een beperkt aantal plaatsen dus meld je snel aan als je verzekerd wilt zijn van een plekje.
Bijdrage: € 18,-
Aanmelden via info@tuinderijdeveldhof.nlPlantaardige spinazie pesto

Benodigdheden

  • 1 bosje lente ui
  • 1 bos spinazie
  • 1 geperste citroen
  • 1 handvol zon gedroogde tomaten
  • 100 gram pijnboompitten
  • 1 scheutje olijfolie
  • 100 gram edelgistvlokken (of Parmezaanse kaas)
  • optioneel: daslook

  Bereiding
  Was de spinazie en maak de lente ui schoon en verwijder harde stukken. Stop alles in een blender en blend totdat je een fijne mousse hebt. De pesto is heerlijk op brood of door een pasta.


Van 11 tot 17 uur kan het pakket opgehaald worden op de tuinderij. Vergeet niet om een tas mee te nemen. Haal je je groente op bij een afhaalpunt? Dat kan vanaf 13 uur op de afhaalpunten in Gorssel, Epse en Eefde. Plastic tasjes en ander verpakkingsmateriaal zien wij graag terug. De pakketten op de afhaalpunten worden in kratten op naam geleverd. De kratten zijn alleen voor het transport van de tuinderij naar de afhaalpunten en mogen niet mee naar huis genomen worden; gaarne een eigen tas meenemen voor je groente. Staat er geen krat met jouw naam? Dan graag contact opnemen met tuinder Valérie (06-49386227) en niet andermans pakket meenemen. Dank voor je medewerking!


 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *