Deze week op De Veldhof (10 april 2019)

Deze week vind je de volgende groenten in het…


Extra groente bestellen via de webwinkel

Naast je pakket(ten) kun je extra groente bestellen en afrekenen in de webwinkel. Je kunt t/m maandag 22 uur groente bijbestellen. De extra groente wordt meegeleverd in jouw persoonlijke krat op de afhaalpunten of op de tuinderij voor je klaargezet. Deze service geldt ook voor mensen die (nog) geen deelnemer zijn; voor hen geldt dat zij de groente op de tuinderij kunnen ophalen; het minimale bestelbedrag is € 12,-. Voor jou als deelnemer is er geen drempelbedrag.

Deze week in de webwinkel heerlijke wintergroente te bestellen, o.a. winterpostelein, veldsla en rode biet.


Ondertussen op de tuin…
Het einde van de wintergroenten komt in zicht. Op veler verzoek leveren wij deze week nog een laatste keer boerenkool. Komende weken gaan wij geleidelijk over naar de voorjaarsgroenten zoals raapstelen, spinazie, radijs, diverse slasoorten en andijvie.

De nieuwe bedden beginnen steeds meer vorm te krijgen en de tuinbonen, kapucijners en peulen groeien goed. De rabarberknollen lopen uit en ook de eerste asperge is gesignaleerd. De aardappels zijn gepoot. Dit jaar drie rassen.

De tuin gaat nu het vierde volle seizoen in. Elk seizoen is weer anders en geeft nieuwe ‘uitdagingen’. Het eerste jaar was er veel melde; daarna volgden distel en knopkruid; dit jaar is het kweek. Hinderlijk want kweek laat zich niet zo maar weghalen, elke wortel die afgebroken wordt vormt meteen nieuwe uitlopers. Maar met veel geduld is het wel te verwijderen en zal ook dit in een volgende fase weer verdwijnen. De tuin is in ontwikkeling! De haag aan de voorkant begint meer vorm te krijgen en ook de fruitbomen beginnen te groeien. Juist door afgelopen droge zomer zijn zij dieper gaan wortelen waardoor ze nu meer nutriënten uit de diepere lagen kunnen halen. Ook de frambozen die twee jaar geleden een warme periode niet overleefd leken te hebben beginnen nu weer uit te lopen. Mooi om te zien dat de tuin steeds meer veerkracht laat zien.


Informatie middagen zelfoogst abonnement (mei t/m november) op woensdag 17 april en zaterdag 27 april

Nieuw dit jaar: een zelfoogst abonnement van mei t/m november! Wil jij weten hoe dat in zijn werk gaat en wat de voordelen van dit abonnement zijn? Op woensdag 17 april en/of zaterdag 27 april ben je welkom voor een informatiemiddag over het zelfoogsten op de tuinderij. Oogsten wanneer het jou uitkomt en leerzaam voor kinderen! Alvast een paar voordelen op een rij:
– Wekelijks minstens 6 soorten groenten zelf oogsten
– Meer keuze/ vrijheid; je bepaalt zelf wat je die week wilt oogsten; op basis van de beschikbare groente
– Wekelijks verse kruiden en zo nu en dan fruit zelf oogsten
– Oogsten wanneer het jou uitkomt (woensdag t/m zondag tussen zonsopgang en zonsondergang toegang tot de tuinderij)
– Spelen en picknicken in de gezellige natuurspeelplaats op de tuinderij

De informatie middagen vinden plaats op woensdag 17 april en zaterdag 27 april, tussen 14 en 16 uur. Iedereen is welkom, ook nieuwe deelnemers dus nodig vooral ook je buren uit! Naast het zelfoogst abonnement gaat ook het seizoenspakket op 1 mei weer van start. Dat pakket wordt wel voor je geoogst. Ook daarover vertel ik tijdens de informatie middagen. Alle pakketvormen en voorwaarden lees je hier terug.