Deze week op De Veldhof (17 april 2019)

Deze week vind je de volgende groenten in het…


Extra groente bestellen via de webwinkel

Naast je pakket(ten) kun je extra groente bestellen en afrekenen in de webwinkel. Je kunt t/m maandag 22 uur groente bijbestellen. De extra groente wordt meegeleverd in jouw persoonlijke krat op de afhaalpunten of op de tuinderij voor je klaargezet. Deze service geldt ook voor mensen die (nog) geen deelnemer zijn; voor hen geldt dat zij de groente op de tuinderij kunnen ophalen; het minimale bestelbedrag is € 12,-. Voor jou als deelnemer is er geen drempelbedrag.

Deze week in de webwinkel heerlijke wintergroente te bestellen, o.a. kervel, lente ui en boerenkool.


Open dag op zaterdag 11 mei: help je mee met flyeren?
De voorbereidingen voor de open dag op 11 mei zijn in volle gang. Diverse kraamhouders bieden die dag plantjes en streekwaren aan; er is een proeverij en er zijn leuke activiteiten voor kinderen en rondleidingen over de tuinderij. Wij zelf bieden die dag plantjes aan zoals sla, tomaat, aardbeien, courgette en komkommer. Ook kun je die dag diverse kruidenplanten kopen zoals basilicum en oregano.

Natuurlijk hopen we die dag ook nieuwe deelnemers en zelfoogsters te verwelkomen. Eind april willen we daarom in Eefde, Gorssel, Joppe en Zutphen Noord posters ophangen en in een paar wijken flyers in de brievenbussen stoppen. Heb jij tijd om ons daarbij te helpen? Alle hulp is zeer welkom. Aanmelden kan bij Valérie via info@tuinderijdeveldhof.nl.

De poster van de open dag is ook te vinden op Facebook. Delen van de poster op social media wordt zeer gewaardeerd!


Informatie middagen zelfoogst abonnement (mei t/m november) op woensdag 17 april en zaterdag 27 april

Nieuw dit jaar: een zelfoogst abonnement van mei t/m november! Wil jij weten hoe dat in zijn werk gaat en wat de voordelen van dit abonnement zijn? Op woensdag 17 april en/of zaterdag 27 april ben je welkom voor een informatiemiddag over het zelfoogsten op de tuinderij. Oogsten wanneer het jou uitkomt en leerzaam voor kinderen! Alvast een paar voordelen op een rij:
– Wekelijks minstens 6 soorten groenten zelf oogsten
– Meer keuze/ vrijheid; je bepaalt zelf wat je die week wilt oogsten; op basis van de beschikbare groente
– Wekelijks verse kruiden en zo nu en dan fruit zelf oogsten
– Oogsten wanneer het jou uitkomt (woensdag t/m zondag tussen zonsopgang en zonsondergang toegang tot de tuinderij)
– Spelen en picknicken in de gezellige natuurspeelplaats op de tuinderij

De informatie middagen vinden plaats op woensdag 17 april en zaterdag 27 april, tussen 14 en 16 uur. Iedereen is welkom, ook nieuwe deelnemers dus nodig vooral ook je buren uit! Naast het zelfoogst abonnement gaat ook het seizoenspakket op 1 mei weer van start. Dat pakket wordt wel voor je geoogst. Ook daarover vertel ik tijdens de informatie middagen. Alle pakketvormen en voorwaarden lees je hier terug.Roergebakken bloemtoppen met sojasaus

Benodigdheden

  • 1 bosje palmkool bloemtoppen
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 1 cm verse gember
  • 4 eetlepels sesamolie
  • 1 teen knoflook
  • 1/2e eetlepel peperkorrels
  • 2 eetlepels maizena

  Bereiding
  Meng de sojasaus met de sesamolie en 1/2e eetlepel versgemalen zwarte peper in een kommetje en zet dit apart. Verhit de olie in een wok en roerbak de klein gesneden gember (zonder schil) en knoflook tot het gaat geuren. Schep de bloemtoppen er door heen en bak ze al omscheppend 5 minuten op hoog vuur. Voeg geleidelijk 150 ml water toe en blijf omscheppen. Meng de maizena met 100 ml water en voeg dit papje met het sojamengsel al roerende aan de groenten toe. Laat het gerecht nog even sudderen tot het vocht licht gebonden is.


Van 11 tot 17 uur kan het pakket opgehaald worden op de tuinderij. Vergeet niet om een tas mee te nemen. Haal je je groente op bij een afhaalpunt? Dat kan vanaf 13 uur op de afhaalpunten in Gorssel, Epse en Eefde. Plastic tasjes en ander verpakkingsmateriaal zien wij graag terug. De pakketten op de afhaalpunten worden in kratten op naam geleverd. De kratten zijn alleen voor het transport van de tuinderij naar de afhaalpunten en mogen niet mee naar huis genomen worden; gaarne een eigen tas meenemen voor je groente. Staat er geen krat met jouw naam? Dan graag contact opnemen met tuinder Valérie (06-49386227) en niet andermans pakket meenemen. Dank voor je medewerking!


 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *