Deze week op De Veldhof (29 mei 2019)

Deze week vind je de volgende groenten in het…

Duopakket

Aardappel
Sla
Paksoi


Extra groente bestellen via de webwinkel

Naast je pakket(ten) kun je extra groente bestellen en afrekenen in de webwinkel. Je kunt t/m maandag 22 uur groente bijbestellen. De extra groente wordt meegeleverd in jouw persoonlijke krat op de afhaalpunten of op de tuinderij voor je klaargezet. Deze service geldt ook voor mensen die (nog) geen deelnemer zijn; voor hen geldt dat zij de groente op de tuinderij kunnen ophalen; het minimale bestelbedrag is € 12,-. Voor jou als deelnemer is er geen drempelbedrag.

Deze week in de webwinkel diverse soorten sla en aardbeienplanten!


Introductie lesdag ‘Voeding voor lichaam en geest – natuurlijke voeding van grond tot mond’ op zaterdag 15 juni
Deze eendaagse introductieles staat in het teken van natuurlijke voeding, in de Aarde en met respect voor de natuur geteeld. Hoe groeien planten en het voedsel dat wij nuttigen? Hoe doe je dat op een natuurlijke en duurzame wijze? Welke keuzes kun jij maken om jezelf natuurlijker te voeden?Je leert de basisprincipes voor het natuurlijk voedsel telen kennen en hoe je die kunt vertalen naar jouw tuin en leefomgeving. We verdiepen ons in het bodemleven, kwaliteit van voedsel, energiestromen en kringlopen. De tuinderij is een prachtige plek om je te verbinden met de natuur en je te laten inspireren. Aansluitend kun je de verdiepingslessen ‘Ontwerp je eetbare siertuin’ en/of ‘Permacultuur in je moestuin’ volgen.
Duur: inloop vanaf 9.30 uur met koffie en thee; cursus van 10 tot 16 uur
Introductieprijs: € 75,- incl. koffie/thee en plantaardige lunch
Datum: zaterdag 15 juni
Aanmelden doe je hier.


Gebakken koolraap met rode pesto

Benodigdheden

    • 300 gram koolraap
    • 150 mg gram rode pesto

    Bereiding
    Een zeer eenvoudig en smakelijk gerecht. Schil de koolraap en maak deze goed schoon. Snijd de koolraap in stukken van een paar cm breed (zoals je het bij een aardappel zou doen). Kook de koolraap in ongeveer 40 minuten gaar. Steek af en toe een mesje in de koolraap om te kijken hoe gaar de koolraap is. Beetgaar is ideaal. Giet de koolraap af. Verhit een braadpan of wok met olijfolie en als deze heet is voeg je de koolraap toe. Bak een paar minuten en roer regelmatig. Voeg tot slot de pesto toe en bak nog een paar minuten.


Van 11 tot 17 uur kan het pakket opgehaald worden op de tuinderij. Vergeet niet om een tas mee te nemen. Haal je je groente op bij een afhaalpunt? Dat kan vanaf 13 uur op de afhaalpunten in Gorssel, Epse en Eefde. Plastic tasjes en ander verpakkingsmateriaal zien wij graag terug. De pakketten op de afhaalpunten worden in kratten op naam geleverd. De kratten zijn alleen voor het transport van de tuinderij naar de afhaalpunten en mogen niet mee naar huis genomen worden; gaarne een eigen tas meenemen voor je groente. Staat er geen krat met jouw naam? Dan graag contact opnemen met tuinder Valérie (06-49386227) en niet andermans pakket meenemen. Dank voor je medewerking!


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *