Deze week op De Veldhof (15 mei 2019)

Deze week vind je de volgende groenten in het…


Extra groente bestellen via de webwinkel

Naast je pakket(ten) kun je extra groente bestellen en afrekenen in de webwinkel. Je kunt t/m maandag 22 uur groente bijbestellen. De extra groente wordt meegeleverd in jouw persoonlijke krat op de afhaalpunten of op de tuinderij voor je klaargezet. Deze service geldt ook voor mensen die (nog) geen deelnemer zijn; voor hen geldt dat zij de groente op de tuinderij kunnen ophalen; het minimale bestelbedrag is € 12,-. Voor jou als deelnemer is er geen drempelbedrag.

Deze week in de webwinkel diverse soorten sla en aardbeienplanten!


Joppe’s groentenfestijn groot succes!
Afgelopen zaterdag hebben wij genoten van Joppe’s groentenfestijn. Ongelooflijk mooi weer en nog nooit zo veel mensen op bezoek gehad, ruim 200 bezoekers! De plantjesmarkt werd goed bezocht en er zijn veel planten verkocht. Kinderen konden een pannenkoek ophalen bij Nadja, popcorn bakken boven een vuurtje in de wilgenhut, zelf muziek maken en een ritje maken door het bos op één van de pony’s. Ook mochten we een paar nieuwe deelnemers en zelfoogsters verwelkomen. Wij kijken terug op een geweldige dag; een nieuwe traditie is geboren! Foto’s volgen binnenkort.

Kruidenplantjes te koop – deze woensdag
Was je er afgelopen zaterdag niet bij en wil je nog kruidenplantjes kopen? Deze woensdag kun je tussen 11 en 16 uur op de tuin nog plantjes kopen. We hebben groene en rode basilicum, oregano en thijm. De plantjes kosten € 1,- per stuk. Aardbeienplanten zijn € 3,- per stuk. Gaarne contant afrekenen bij Frans.


Ondertussen op de tuin…
De afgelopen weken met regen hebben de tuin goed gedaan. Wel heeft de droogte in maart en april zijn sporen nagelaten. Dat was o.a. te zien aan de paksoi en de andijvie die afgelopen week in de pakketten zat. Normaliter hebben we rond deze tijd overvloed en staan de velden vol met volgroeide stevige groente. O.a. radijs en raapstelen hebben we dit voorjaar meerdere keren gezaaid maar ze zijn slecht opgekomen en door de warmte soms meteen doorgeschoten. Om die reden heb je nog geen raapstelen en radijs gekregen en is het aanbod in de webwinkel minder ruim dan gewenst. En ook al staat de tuin er nu prachtig bij, het zijn absoluut uitdagende tijden om voldoende groente te telen. Deze week is een deel van de groente ingekocht zodat de pakketten goed gevuld kunnen worden (ook voor de zelfoogsters) en wij zetten alle zeilen bij om zo veel mogelijk gevarieerde groente zelf te telen. Deze week worden o.a. mais, stokbonen, zomerpompoen en Nieuw Zeelandse spinazie gezaaid.


Rode bieten carpaccio met truffelmayonaise

Benodigdheden

  • 1 rode biet
  • 100 gram rucola of spinazie
  • mayonaise
  • truffelolie
  • 100 gram pijnboompitten
  • 1 avocado
  • balsamico
  • lente ui

  Bereiding
  Schil de rode biet en snijd deze in zo dun mogelijke plakjes. Leg de plakjes over een bord. Maak een mix van mayonaise, balsamico, truffel azijn en fijngesneden lente ui en voeg indien gewenst wat peper en zout toe. Rooster de pijnboompitten totdat ze goudbruin zijn en laat ze afkoelen. Schil de avocado en leg deze in repen op de bietenschijfjes. Leg de rucola of spinazie er bovenop, besprenkel met de mayonaisemix en strooi de pijnboompitten er over heen.