Deze week op De Veldhof (8 mei 2019)

Deze week vind je de volgende groenten in het…


Extra groente bestellen via de webwinkel

Naast je pakket(ten) kun je extra groente bestellen en afrekenen in de webwinkel. Je kunt t/m maandag 22 uur groente bijbestellen. De extra groente wordt meegeleverd in jouw persoonlijke krat op de afhaalpunten of op de tuinderij voor je klaargezet. Deze service geldt ook voor mensen die (nog) geen deelnemer zijn; voor hen geldt dat zij de groente op de tuinderij kunnen ophalen; het minimale bestelbedrag is € 12,-. Voor jou als deelnemer is er geen drempelbedrag.

Deze week in de webwinkel diverse soorten sla en aardbeienplanten!


Open dag zaterdag a.s.
Deze dagen zijn uitzonderlijk guur. We kunnen deze week zelfs nachtvorst verwachten. Ook de weersverwachting voor zaterdag is niet zeer gunstig maar hopelijk verandert dat nog en kunnen we net als voorgaande jaren met mooi weer genieten van de open dag. Dit jaar met voorjaarsmarkt! Wij bieden zelf allerlei plantjes aan zoals aardbeien, tomaten, komkommers, sla en kruiden. Als je plantjes wilt kopen is het fijn als je zelf een krat of doos mee kunt nemen. Italiaans cateraar Nadja van den Berg uit Eefde verzorgt een proeverij met groente uit de tuin. Ook kun je prachtige boeken over Permacultuur, tuinieren en voeding inzien en aanschaffen en diverse bessensoorten van Permacultuur voedselboskweker Eetbaargoed aanschaffen voor jouw eigen tuin.Peter Heyke van de stichting Natuur en Mens verzorgt om 14 uur een rondleiding. Peter is expert op het gebied van agro-ecologie en neemt je mee op een ontdekkingstocht over de tuin. We hopen je die dag te zien!Plantaardige spinazie pesto

Benodigdheden

  • 1 bosje lente ui
  • 1 bos spinazie
  • 1 geperste citroen
  • 1 handvol zon gedroogde tomaten
  • 100 gram pijnboompitten
  • 1 scheutje olijfolie
  • 100 gram edelgistvlokken (of Parmezaanse kaas)
  • optioneel: daslook

  Bereiding
  Was de spinazie en maak de lente ui schoon en verwijder harde stukken. Stop alles in een blender en blend totdat je een fijne mousse hebt. De pesto is heerlijk op brood of door een pasta.


Van 11 tot 17 uur kan het pakket opgehaald worden op de tuinderij. Vergeet niet om een tas mee te nemen. Haal je je groente op bij een afhaalpunt? Dat kan vanaf 13 uur op de afhaalpunten in Gorssel, Epse en Eefde. Plastic tasjes en ander verpakkingsmateriaal zien wij graag terug. De pakketten op de afhaalpunten worden in kratten op naam geleverd. De kratten zijn alleen voor het transport van de tuinderij naar de afhaalpunten en mogen niet mee naar huis genomen worden; gaarne een eigen tas meenemen voor je groente. Staat er geen krat met jouw naam? Dan graag contact opnemen met tuinder Valérie (06-49386227) en niet andermans pakket meenemen. Dank voor je medewerking!


 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *