Deze week op De Veldhof (26 juni 2019)

Deze week vind je de volgende groenten in het…

Duopakket

Sla
Andijvie
Uien

Woensdag a.s. ben je vanaf 11 uur welkom om zelf een bakje aardbeien, kruisbessen, taybessen en/of rode bessen te plukken (€ 3,- per bakje).


Extra groente bestellen via de webwinkel

Naast je pakket(ten) kun je extra groente bestellen en afrekenen in de webwinkel. Je kunt t/m maandag 22 uur groente bijbestellen. De extra groente wordt meegeleverd in jouw persoonlijke krat op de afhaalpunten of op de tuinderij voor je klaargezet. Deze service geldt ook voor mensen die (nog) geen deelnemer zijn; voor hen geldt dat zij de groente op de tuinderij kunnen ophalen; het minimale bestelbedrag is € 12,-. Voor jou als deelnemer is er geen drempelbedrag.

Deze week in de webwinkel diverse soorten sla, peultjes, tuinbonen, snijbiet, uien en verse knoflook!


Ondertussen op de tuin…
Het zijn weer spannende tijden. Deze week zijn er tropische temperaturen op de tuin en wordt er geen regen verwacht. Deze week pompen wij het water uit de put op met een aggregaat en zetten in de vroege ochtend of einde dag de sproeier aan. Met name voor de jonge plantjes die voor de winterperiode gezaaid zijn (o.a. boerenkool) is het uitdagend om gestaag te blijven groeien.


Tweedaagse cursus ‘Ontwerp je eetbare siertuin – gezonde voeding uit eigen tuin’ op vrijdag 5 juli en vrijdag 6 september
Deze tweedaagse cursus wordt verzorgd door tuinder Valérie en is gericht op jouw tuin/leefomgeving en hoe jij die kunt ver-eetbaar-en, op duurzame wijze. De eerste dag leer je over de basiselementen van een eetbare tuin die voornamelijk ingericht is met vaste eetbare planten. Naast theorie zie je tijdens een rondleiding over de tuinderij hoe je een eetbare tuin of voedselbos (op kleinere of grotere schaal) kunt opbouwen. Je gaat naar huis met huiswerk en komt de tweede dag terug met de observaties en wensen voor jouw tuin. De tweede dag zoomen we in op het beplantingsplan. Welke vaste planten zijn geschikt voor jouw eetbare tuin? Welke planten heb jij nodig om insecten aan te trekken en een duurzaam systeem neer te zetten? Einde dag ga je naar huis met een basisontwerp en beplantingsplan voor jouw tuin en voldoende handvatten om dit zelf verder uit te werken.
Duur: inloop vanaf 9.30 uur met koffie en thee; cursus van 10 tot 16 uur; inclusief plantaardige lunch.
Bijdrage: € 150,- incl. koffie/thee en plantaardige lunch
Aanmelden voor de lesdagen doe je hier.Andijvie geitenkaas pasta

Benodigdheden

  • 100 gram pasta penne
  • 1 krop andijvie
  • een paar zongedroogde tomaten
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • verse basilicum
  • 1 citroen

  Bereiding
  Kook de pasta beetgaar. Snijd de andijvie fijn. Snijd de zongedroogde tomaten fijn. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Leg de pasta op een bord en verdeel de andijvie, tomaten, pijnboompitten, geitenkaas, en basilicum er over heen. Tot slot nog een scheutje geperst citroensap.


Van 11 tot 17 uur kan het pakket opgehaald worden op de tuinderij. Vergeet niet om een tas mee te nemen. Haal je je groente op bij een afhaalpunt? Dat kan vanaf 13 uur op de afhaalpunten in Gorssel, Epse en Eefde. Plastic tasjes en ander verpakkingsmateriaal zien wij graag terug. De pakketten op de afhaalpunten worden in kratten op naam geleverd. De kratten zijn alleen voor het transport van de tuinderij naar de afhaalpunten en mogen niet mee naar huis genomen worden; gaarne een eigen tas meenemen voor je groente. Staat er geen krat met jouw naam? Dan graag contact opnemen met tuinder Valérie (06-49386227) en niet andermans pakket meenemen. Dank voor je medewerking!


 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *