Deze week op De Veldhof (5 juni 2019)

Deze week vind je de volgende groenten in het…

Zelf oogsten

Keuze uit: sla, snijbiet, andijvie, paksoi, rucola, peultjes, aardbeien

Door de wisselende temperaturen is het lastig in te schatten welke groente wanneer klaar is om geoogst te worden. Daardoor kan het zijn dat wij last minute besluiten iets anders in je pakket te doen.


Extra groente bestellen via de webwinkel

Naast je pakket(ten) kun je extra groente bestellen en afrekenen in de webwinkel. Je kunt t/m maandag 22 uur groente bijbestellen. De extra groente wordt meegeleverd in jouw persoonlijke krat op de afhaalpunten of op de tuinderij voor je klaargezet. Deze service geldt ook voor mensen die (nog) geen deelnemer zijn; voor hen geldt dat zij de groente op de tuinderij kunnen ophalen; het minimale bestelbedrag is € 12,-. Voor jou als deelnemer is er geen drempelbedrag.

Deze week in de webwinkel diverse soorten sla peultjes en snijbiet!


Cursus ‘Composteren kun je leren’ van Marc Siepman – zaterdag 8 juni
Op zaterdag 8 juni (10 tot 16 uur) geeft bodemdeskundige Marc Siepman de cursus Ondergronds gezwam op Tuinderij De Veldhof. Composteren is niet moeilijk; als je een paar dingen weet kun je heel mooie resultaten behalen. In het theoriegedeelte behandel ik de volgende vragen:
– wat ‘groen’ is en wat ‘bruin’?
– wat is het verschil tussen heet en koud composteren?
– wat is wormencompost?
– wat kan in welke composthoop?
– wat moet je doen als er toch wat misgaat?
En je mag zoveel vragen stellen als je wilt!
Aanmelden via: https://marcsiepman.nl/aanmelden/
Bijdrage: op basis van donaties


Andijvie geitenkaas pasta

Benodigdheden

  • 100 gram pasta penne
  • 1 krop andijvie
  • een paar zongedroogde tomaten
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • verse basilicum
  • 1 citroen

  Bereiding
  Kook de pasta beetgaar. Snijd de andijvie fijn. Snijd de zongedroogde tomaten fijn. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Leg de pasta op een bord en verdeel de andijvie, tomaten, pijnboompitten, geitenkaas, en basilicum er over heen. Tot slot nog een scheutje geperst citroensap.


Van 11 tot 17 uur kan het pakket opgehaald worden op de tuinderij. Vergeet niet om een tas mee te nemen. Haal je je groente op bij een afhaalpunt? Dat kan vanaf 13 uur op de afhaalpunten in Gorssel, Epse en Eefde. Plastic tasjes en ander verpakkingsmateriaal zien wij graag terug. De pakketten op de afhaalpunten worden in kratten op naam geleverd. De kratten zijn alleen voor het transport van de tuinderij naar de afhaalpunten en mogen niet mee naar huis genomen worden; gaarne een eigen tas meenemen voor je groente. Staat er geen krat met jouw naam? Dan graag contact opnemen met tuinder Valérie (06-49386227) en niet andermans pakket meenemen. Dank voor je medewerking!


 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *