Deze week op De Veldhof (10 juli 2019)

Deze week vind je de volgende groenten in het…

Woensdag a.s. ben je vanaf 11 uur welkom om zelf een bakje taybessen, zwarte bessen en/of rode bessen te plukken (€ 2,50 ,- per 100 gram).


Extra groente bestellen via de webwinkel

Naast je pakket(ten) kun je extra groente bestellen en afrekenen in de webwinkel. Je kunt t/m maandag 22 uur groente bijbestellen. De extra groente wordt meegeleverd in jouw persoonlijke krat op de afhaalpunten of op de tuinderij voor je klaargezet. Deze service geldt ook voor mensen die (nog) geen deelnemer zijn; voor hen geldt dat zij de groente op de tuinderij kunnen ophalen; het minimale bestelbedrag is € 12,-. Voor jou als deelnemer is er geen drempelbedrag.

Deze week in de webwinkel diverse soorten sla, kapucijners, tuinbonen, uien, verse knoflook en nieuwe aardappels (Frieslander)!


Documentaire De Veldhof
Vanaf augustus wordt er gedurende een jaar gefilmd op De Veldhof door de Gorsselse filmclub. De beelden worden gebruikt voor een documentaire over De Veldhof die volgend jaar rond Kerst gepresenteerd zal worden. Wij zijn ontzettend blij dat deze documentaire gemaakt worden en uiteraard heel benieuwd naar het resultaat. Vind je het onprettig om gefilmd te worden, geef het dan vooral even aan diegene die die dag filmt. Overigens zoeken wij nog deelnemers die het leuk vinden om een dag gevolgd te worden. Van het zelfoogsten (of ophalen pakket) tot het bereiden van de maaltijd in de keuken.


Bietensalade met witlof

Benodigdheden

  • 100 gram bietjes, geschild en gewassen
  • 1 stronk witlof
  • 1 appel
  • 1 halve krop sla
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 1 theelepel mosterd

  Bereiding
  Rasp de bietjes en snijd de witlof in kleine stukjes (zonder de harde stronk). Snijd ook de appel in kleine stukjes en meng het geheel met de fijngesneden sla. Meng de yoghurt, appelazijn en mosterd en voeg naar smaak wat peper en zout toe. Tot slot meng je de dressing door de salade.


Van 11 tot 17 uur kan het pakket opgehaald worden op de tuinderij. Vergeet niet om een tas mee te nemen. Haal je je groente op bij een afhaalpunt? Dat kan vanaf 13 uur op de afhaalpunten in Gorssel, Epse en Eefde. Plastic tasjes en ander verpakkingsmateriaal zien wij graag terug. De pakketten op de afhaalpunten worden in kratten op naam geleverd. De kratten zijn alleen voor het transport van de tuinderij naar de afhaalpunten en mogen niet mee naar huis genomen worden; gaarne een eigen tas meenemen voor je groente. Staat er geen krat met jouw naam? Dan graag contact opnemen met tuinder Valérie (06-49386227) en niet andermans pakket meenemen. Dank voor je medewerking!