Deze week op De Veldhof (24 juli 2019)

Deze week vind je de volgende groenten in het…

Door de wisselende temperaturen is het lastig in te schatten welke groente wanneer klaar is om geoogst te worden. Daardoor kan het zijn dat wij last minute besluiten iets anders in je pakket te doen.


Extra groente bestellen via de webwinkel en eerste snijbloemen mogen gesneden worden
I.v.m. de verwachte tropische temperaturen kunnen wij deze week helaas geen extra bestellingen via de webwinkel aanbieden. Wel ben je woensdag vanaf 11 uur welkom om (tegen betaling) de eerste snijbloemen te komen snijden. De eerste zonnebloemen en diverse andere kleurrijke snijbloemen zijn klaar om gesneden te worden. Zoals je van onze groente gewend bent, ook onze bloemen zijn uiteraard zo natuurlijk mogelijk gekweekt, pesticide- en kunstmestvrij.De zonnebloemen zijn € 2,- per stuk. Er zijn diverse bedden met zonnebloemen. Niet op alle veldjes mag gesneden worden; een deel van de bloemen is namelijk gezaaid voor de bijen. Bij elk bed staat een bord waarop je kunt zien of je de bloemen mag snijden.De andere bloemen kun je als (gemengd) boeket snijden. Een klein boeket kost € 4,-. Daarvoor kun je de volgende maat aanhouden: de hoeveelheid stengels die tussen je duim en middelvinger past, uitgaande van een gemiddelde volwassen hand. Afrekenen kan bij de tuinders. Ben je zelfoogster en wil je graag een boeket meenemen? Dat kan uiteraard. Dan wil ik je vragen om zelf bij te houden wat je meegenomen hebt en maandelijks een mailtje te sturen met een overzicht, zodat er naderhand afgerekend kan worden. Wij zijn heel benieuwd of de diverse bloemen in de smaak vallen. Wellicht breiden we volgend jaar het aanbod uit.


Even voorstellen: Ingrid te Brake, natuurcoach op De Veldhof!
In september gaat Ingrid van start op De Veldhof met natuurcoaching de ‘Verborgen Tuin’. Ingrid vertelt over dit bijzondere project:Mijn naam is Ingrid te Brake, sinds 10 jaar woonachtig te Zutphen. Ik ben in contact gekomen met Valérie en De Veldhof doordat ik op zoek was naar een stukje tuin, omgeven door bos waar ik mijn coaching praktijk de ‘Verborgen Tuin’ vorm kan geven. Op De Veldhof zijn diverse rustige besloten plekken wat deze plek ideaal maakt.Ik ben een groot deel van mijn leven werkzaam geweest in de biologisch (dynamische) tuinbouw, en heb gedurende 14 jaar met mijn partner een tuinbouwbedrijf gehad in Italië, waar ook onze 3 kinderen geboren zijn. Dat is inmiddels alweer 20 jaar geleden. De kinderen zijn nu zelfstandig, en voor mij geeft dat weer nieuwe mogelijkheden. Twee jaar geleden heb ik ontslag genomen van mijn werk om op reis te gaan, op zoek naar mijn rode draad en drijfveren voor het vervolg van mijn leven. Al wandelend kwam ik tot het inzicht om de verbinding te willen maken tussen mens en natuur. Ikzelf heb altijd veel baat gehad bij het contact met moeder aarde, de eindeloze wandelingen en de bezinning in de natuur om er achter te komen wat er voor mij echt toe doet. Ik bedacht me dat dat voor veel mensen heilzaam zou kunnen zijn. Zodoende ben ik een natuurcoaching opleiding gaan volgen aan de Kraaybeekerhof. Deze heb ik net afgerond. Nu wil ik graag vrouwen begeleiden die zijn vastgelopen of op een kruispunt staan in hun leven. Die zoeken naar hun eigen rode draad en een wending willen geven aan hun leven. Omdat de tijd gekomen is “de verborgen tuin” in jezelf weer te herontdekken en te ontginnen.

In contact met moeder aarde en de rust van de natuur kom je terug bij jezelf en ontdek je wat je nodig hebt om verder te kunnen. Door middel van oefeningen, die je helpen contact te maken met de natuur en je innerlijke zelf, wandelingen en gesprekken en het samen werken in de tuin bied ik daarvoor een veilige bedding aan.

Vanaf 16 sept. 2019 wil ik starten met kleine groepjes (max. 5) vrouwen, op maandag- en vrijdagochtend van 9.30 tot 12.30 uur. Voor individuele coaching zijn ook mannen van harte welkom.

Contact opnemen en opgave kan via i.tebrake@outlook.com.
Groene groet, Ingrid te BrakeBietjes geitenkaas pasta

Benodigdheden

  • 100 gram pasta penne
  • 200 gram bietjes
  • een paar zongedroogde tomaten
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • verse basilicum
  • 2 tenen knoflook
  • 1 citroen

  Bereiding
  Kook de pasta beetgaar. Schil de bietjes en snijd ze in kleine blokjes. Fruit ze in de wok met een scheut olie en wat fijngesneden knoflook tot ze krokant zijn. Snijd de zongedroogde tomaten fijn. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Leg de pasta op een bord en verdeel de bietjes, tomaten, pijnboompitten, geitenkaas, en basilicum er over heen. Tot slot nog een scheutje geperst citroensap.


Van 11 tot 17 uur kan het pakket opgehaald worden op de tuinderij. Vergeet niet om een tas mee te nemen. Haal je je groente op bij een afhaalpunt? Dat kan vanaf 13 uur op de afhaalpunten in Gorssel, Epse en Eefde. Plastic tasjes en ander verpakkingsmateriaal zien wij graag terug. De pakketten op de afhaalpunten worden in kratten op naam geleverd. De kratten zijn alleen voor het transport van de tuinderij naar de afhaalpunten en mogen niet mee naar huis genomen worden; gaarne een eigen tas meenemen voor je groente. Staat er geen krat met jouw naam? Dan graag contact opnemen met tuinder Valérie (06-49386227) en niet andermans pakket meenemen. Dank voor je medewerking!


 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *