Deze week op De Veldhof (28 augustus 2019)

Deze week vind je de volgende groenten in het…

Door de wisselende temperaturen is het lastig in te schatten welke groente wanneer klaar is om geoogst te worden. Daardoor kan het zijn dat wij last minute besluiten iets anders in je pakket te doen.

Snijbloemen op woensdagen
Heb je onze prachtige bloemen al ontdekt? Bij de ingang van de tuinderij vind je de velden met zonnebloemen en diverse andere kleurrijke bloemen zoals Cosmea en Atlasbloemen, klaar om gesneden te worden.Op woensdagen vanaf 11 uur ben je welkom om de snijbloemen te komen snijden. Je mag zelf je boeket samen stellen. Zoals je van onze groente gewend bent, ook onze bloemen zijn uiteraard zo natuurlijk mogelijk gekweekt, pesticide- en kunstmestvrij.

Er zijn diverse bedden met zonnebloemen. Niet op alle veldjes mag gesneden worden; een deel van de bloemen is namelijk gezaaid voor de bijen. Bij elk bed staat een bord waarop je kunt zien of je de bloemen mag snijden. De andere bloemen kun je als (gemengd) boeket snijden. Een klein boeket kost € 4,-. Daarvoor kun je de volgende maat aanhouden: de hoeveelheid stengels die tussen je duim en middelvinger past, uitgaande van een gemiddelde volwassen hand. De zonnebloemen zijn € 2,- per stuk. Afrekenen kan bij de tuinders.

Ben je zelfoogster en wil je graag een boeket meenemen? Dat kan uiteraard. Dan wil ik je vragen om zelf bij te houden wat je meegenomen hebt en maandelijks een mailtje te sturen met een overzicht, zodat er naderhand afgerekend kan worden. Wij zijn heel benieuwd of de diverse bloemen in de smaak vallen. Wellicht breiden we volgend jaar het aanbod uit.


Zomer nieuwsbrief: boordevol informatie en activiteiten!
De zomer nieuwsbrief van De Veldhof is uit. Waarschijnlijk heb je hem al via de mail ontvangen. Voor diegenen die de nieuwsbrief nog niet hebben ontvangen plaatsen we hem ook even in deze weekmailing. Wil je in de toekomst de nieuwsbrief (elk kwartaal) ook ontvangen via de mail. Op onze website kun je je e-mailadres invoeren, onderaan de pagina.In de zomer nieuwsbrief lees je wat we de afgelopen maanden gedaan hebben op de tuinderij, hoe de droogte ook dit jaar weer een uitdaging was en welke mooie plannen we voor komend jaar op de agenda hebben staan. In september organiseren we een oogstfeest en een meewerkdag. Ben je er bij? Meld je dan meteen aan bij tuinder Valérie (info@tuinderijdeveldhof.nl).

Eendaagse ‘Permacultuur in je moestuin’ op vrijdag 13 september
Speciaal voor iedereen met een moestuin (of de ambitie hiervoor) die op natuurlijke wijze (eenjarige) groente wil telen. Tijdens deze eendaagse leer je hoe je de Permacultuur principes in je moestuin integreert. Hoe creëer je een (energie)kringloop? Hoe bewerk je de bodem zo min mogelijk? Hoe versterk je het bodemleven? Welke gewassen passen in de moestuin (eenjarig en meerjarig)?Tuinderij De Veldhof is DE leerplek en geeft inspiratie voor jouw moestuin. Valérie neemt je mee door de tuin en laat je zien welke werkwijze in jouw moestuin toegepast kan worden.

Duur: inloop vanaf 9.30 uur met koffie en thee; cursus van 10 tot 16 uur; inclusief plantaardige lunch.
Bijdrage: € 75,- incl. koffie/thee en lunch (Deelnemers en zelfoogsters betalen slechts € 50,-)
Locatie: Permacultuur Tuinderij De Veldhof, Joppe
Data: vrijdag 13 september
Tuinder Valérie is als docent verbonden aan Het LevensCollege van waaruit deze lesdag aangeboden wordt.
Aanmelden voor de lesdag kan hier
.


Susannah’s zomerse soep met zomerpostelein
Benodigdheden

  • 1 aardappel
  • 100 gram zomerpostelein
  • twee teentjes zomerpostelein
  • 2 handjes erwten (diepvries)
  • 1 handje verse munt
  • twee bouillonblokjes

Bereiding
Bak de ui en de twee teentjes knoflook tot de ui glazig is. Voeg twee bouillonblokjes en een liter kokend water toe, samen met de in blokjes gesneden aardappels. Wanneer de aardappels zacht zijn voeg je de zomerpostelein (zonder steel), de erwtjes en de verse munt toe. Minuutje doorkoken en pureren. Klaar.


Van 11 tot 17 uur kan het pakket opgehaald worden op de tuinderij. Vergeet niet om een tas mee te nemen. Haal je je groente op bij een afhaalpunt? Dat kan vanaf 13 uur op de afhaalpunten in Gorssel, Epse en Eefde. Plastic tasjes en ander verpakkingsmateriaal zien wij graag terug. De pakketten op de afhaalpunten worden in kratten op naam geleverd. De kratten zijn alleen voor het transport van de tuinderij naar de afhaalpunten en mogen niet mee naar huis genomen worden; gaarne een eigen tas meenemen voor je groente. Staat er geen krat met jouw naam? Dan graag contact opnemen met tuinder Valérie (06-49386227) en niet andermans pakket meenemen. Dank voor je medewerking!


 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *