Deze week op De Veldhof (4 september 2019)

Deze week vind je de volgende groenten in het…

Door de wisselende temperaturen is het lastig in te schatten welke groente wanneer klaar is om geoogst te worden. Daardoor kan het zijn dat wij last minute besluiten iets anders in je pakket te doen.

Snijbloemen op woensdagen
Heb je onze prachtige bloemen al ontdekt? Bij de ingang van de tuinderij vind je de velden met zonnebloemen en diverse andere kleurrijke bloemen zoals Cosmea en Atlasbloemen, klaar om gesneden te worden.Op woensdagen vanaf 11 uur ben je welkom om de snijbloemen te komen snijden. Je mag zelf je boeket samen stellen. Zoals je van onze groente gewend bent, ook onze bloemen zijn uiteraard zo natuurlijk mogelijk gekweekt, pesticide- en kunstmestvrij. Er zijn diverse bedden met zonnebloemen. Niet op alle veldjes mag gesneden worden; een deel van de bloemen is namelijk gezaaid voor de bijen. Bij elk bed staat een bord waarop je kunt zien of je de bloemen mag snijden. De andere bloemen kun je als (gemengd) boeket snijden. Een klein boeket kost € 4,-. Daarvoor kun je de volgende maat aanhouden: de hoeveelheid stengels die tussen je duim en middelvinger past, uitgaande van een gemiddelde volwassen hand. De zonnebloemen zijn € 2,- per stuk. Afrekenen kan bij de tuinders.Ben je zelfoogster en wil je graag een boeket meenemen? Dat kan uiteraard. Dan wil ik je vragen om zelf bij te houden wat je meegenomen hebt en maandelijks een mailtje te sturen met een overzicht, zodat er naderhand afgerekend kan worden.

Uitnodiging oogstfeest – zondag 8 september 12 – 16 uur
Zondag aanstaande vieren wij de oogst van dit seizoen en daarvoor nodigen we je graag uit. Dit jaar geven wij daar een andere invulling aan dan andere jaren. Naast een rondleiding over de tuinderij en een gezamenlijke lunch (pot-luck) delen we graag onze plannen voor de toekomst met je. Een aantal maanden geleden heeft één van de wethouders van de gemeente Lochem de tuinderij bezocht en hebben we een aantal mooie plannen besproken, die we die dag graag met je delen. Ook is het een mooi moment om terug te blikken op dit seizoen en eerdere seizoenen en om jullie wensen en behoeften te bespreken.

Iedereen is welkom: deelnemers, zelfoogsters, geinteresseerden, Vrienden van De Veldhof. We hopen je te zien op zondag 8 september, het belooft een bijzondere dag te worden. Geef je het even door als je er bij bent? (info@tuinderijdeveldhof.nl).


Gevulde zomerpompoen

Benodigdheden

  • 1 zomerpompoen
  • 1 ui, 1 teentje knoflook en 1 pepertje
  • 100 gram champignons
  • 100 gram (vegetarisch) gehakt
  • 50 gram tomatenpuree
  • 50 gram rijst
  • 20 gram feta

Bereiding
Was de zomerpompoen en snijd het kapje er af. Hol met een lepel de pompoen uit en blijf overal een centimeter van de rand af; hol ook het kapje uit. Snijd de draden en de pitten er uit en bewaar het stevige vruchtvlees en snijd dit in stukjes. Kook ondertussen de rijst gaar. Bestrijk de binnenkant van de pompoen en het kapje met olijfolie en bak de pompoen in de oven, 10 minuten op 180 graden. Haal de pompoen daarna weer uit de oven.

Bak de gesnipperde ui en knoflook samen met de fijngesneden peper (zonder zaadlijsten!) een paar minuten in olie en op hoog vuur. Voeg het (vegetarisch) gehakt en de klein gesneden champignons toe en bak een paar minuten mee. Zet het vuur laag en voeg de tomatenpuree, rijst en feta toe. Zet het vuur uit en roer het geheel goed voor elkaar. Vul de zomerpompoen met het mengsel en druk licht aan. Plaats het kapje op de pompoen en zet dit in een schaal in de oven. Na 25 minuten is het gerecht klaar.


Van 11 tot 17 uur kan het pakket opgehaald worden op de tuinderij. Vergeet niet om een tas mee te nemen. Haal je je groente op bij een afhaalpunt? Dat kan vanaf 13 uur op de afhaalpunten in Gorssel, Epse en Eefde. Plastic tasjes en ander verpakkingsmateriaal zien wij graag terug. De pakketten op de afhaalpunten worden in kratten op naam geleverd. De kratten zijn alleen voor het transport van de tuinderij naar de afhaalpunten en mogen niet mee naar huis genomen worden; gaarne een eigen tas meenemen voor je groente. Staat er geen krat met jouw naam? Dan graag contact opnemen met tuinder Valérie (06-49386227) en niet andermans pakket meenemen. Dank voor je medewerking!


 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *