Deze week op De Veldhof (16 oktober 2019)

Deze week vind je de volgende groenten in het…

Standaardpakket

Pompoen
Sla
Paksoi
Rode ui
Aardappel

Zelf oogsten

Keuze uit: sla, snijbiet, prei, groene kool, rucola, pompoen, Nieuw Zeelandse spinazie, zomerpostelein, sperziebonen, aardappelPompoen linzen soep

Benodigdheden

  • 1 pompoen
  • 2 tenen knoflook
  • 100 gram rode linzen
  • 100 ml kokosmelk
  • 2 rode uien
  • 1 bos verse peterselie
  • 1 liter kruidenbouillon

  Bereiding
  Snijd de uien in grove stukken en fruit ze in een diepe pan. Voeg na een paar minuten de gepelde knoflooktenen toe en bak ze mee. Snijd ondertussen de pompoen doormidden en verwijder de zaadlijsten. De schil hoef je niet te verwijderen, tenzij er beschadigde plekken op zitten. Snijd de pompoen in kleinere stukken en bak deze een paar minuten mee. Draai het vuur laag en voeg de bouillon en de linzen toe. Laat de soep ongeveer 15 minuten sudderen. Voeg tot slot de peterselie en kokosmelk toe en pureer de soep glad.


Van 11 tot 17 uur kan het pakket opgehaald worden op de tuinderij. Vergeet niet om een tas mee te nemen. Haal je je groente op bij een afhaalpunt? Dat kan vanaf 13 uur op de afhaalpunten in Gorssel, Epse en Eefde. Plastic tasjes en ander verpakkingsmateriaal zien wij graag terug. De pakketten op de afhaalpunten worden in kratten op naam geleverd. De kratten zijn alleen voor het transport van de tuinderij naar de afhaalpunten en mogen niet mee naar huis genomen worden; gaarne een eigen tas meenemen voor je groente. Staat er geen krat met jouw naam? Dan graag contact opnemen met tuinder Valérie (06-49386227) en niet andermans pakket meenemen. Dank voor je medewerking!


 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *