Deze week op De Veldhof (23 oktober 2019)

Deze week vind je de volgende groenten in het…

Zelf oogsten

Keuze uit: sla, snijbiet, prei, groene kool, rucola, aardappel, aardpeer, courgette, raapstelen, herfstframbozenWater in de paddenpoel; kijk uit met kinderen!
Door het afnemende grondwaterpeil en de hete zomers stond de paddenpoel al tijden droog. Omdat de poel een wezenlijk onderdeel is van de tuinderij hebben wij de poel afgelopen week onderin verbreed. Zodat bij een volgende hete zomer het water niet direct verdampt. Kinderen mogen niet in de paddenpoel spelen, de zandlagen zijn nog kwetsbaar en kunnen wegglijden. En ook gunnen we onze padden een rustige start in de poel. Binnenkort komt er een omheining om de poel.


Aardpeer uit de oven met rozemarijn

Benodigdheden

  • 500 gram aardperen
  • 2 tenen knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 snufje zeezout
  • 2 takjes rozemarijn

  Bereiding
  Verwarm de oven op 200 graden. Schil de aardperen en snijd ze in kwarten. Vet een ovenschaal in met de olijfolie en leg de aardperen er in. De knoflooktenen mogen ongepeld en los van elkaar samen met de takjes rozemarijn en het zeezout en er door geen gehusseld worden. Ongeveer 30 minuten in de oven.


Van 11 tot 17 uur kan het pakket opgehaald worden op de tuinderij. Vergeet niet om een tas mee te nemen. Haal je je groente op bij een afhaalpunt? Dat kan vanaf 13 uur op de afhaalpunten in Gorssel, Epse en Eefde. Plastic tasjes en ander verpakkingsmateriaal zien wij graag terug. De pakketten op de afhaalpunten worden in kratten op naam geleverd. De kratten zijn alleen voor het transport van de tuinderij naar de afhaalpunten en mogen niet mee naar huis genomen worden; gaarne een eigen tas meenemen voor je groente. Staat er geen krat met jouw naam? Dan graag contact opnemen met tuinder Valérie (06-49386227) en niet andermans pakket meenemen. Dank voor je medewerking!


 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *