Deze week op De Veldhof (9 oktober 2019)

Deze week vind je de volgende groenten in het…

Duopakket

Wortel
Spitskool
Sla

Zelf oogsten

Keuze uit: sla, snijbiet, spinazie, spitskool, rucola, wortel, Nieuw Zeelandse spinazie, zomerpostelein, sperziebonen


Extra groente bestellen via de webwinkel en de laatste snijbloemen

Naast je pakket(ten) kun je extra groente bestellen en afrekenen in de webwinkel. Je kunt t/m maandag 22 uur groente bijbestellen. De extra groente wordt meegeleverd in jouw persoonlijke krat op de afhaalpunten of op de tuinderij voor je klaargezet. Deze service geldt ook voor mensen die (nog) geen deelnemer zijn; voor hen geldt dat zij de groente op de tuinderij kunnen ophalen; het minimale bestelbedrag is € 12,-. Voor jou als deelnemer is er geen drempelbedrag.

Deze week in de webwinkel o.a. sla, wortels, spitskool en zomerpostelein.

De prachtige bloemen bij de ingang mogen gesneden worden. Voor een gemengd boeket (rondje middelvinger – duim) betaal je € 4,-. Dit kun je contant afrekenen bij Frans of via de mail opgeven.


Excursie naar Eetbaargoed (voedselbos kweker), donderdag a.s.
Het afgelopen jaar hebben wij een start gemaakt met het voedselbos op De Veldhof. De planten voor het voedselbos komen van Eetbaargoed. Tijdens de voorjaarsmarkt op de open dag in mei heb je ze wellicht al gezien, met een bijzonder aanbod van o.a. kiwibes, honingbes, pawpaw, walnoot en moerbei. Donderdag a.s. zijn we welkom in Vassen bij Eetbaargoed waar we een rondleiding krijgen en daarna de gelegenheid om planten te kopen. We worden om 10 uur verwacht in Vaaseen; iedereen is welkom. Gaarne aanmelden via info@tuinderijdeveldhof.nlGesmoorde kokos kerrie spitskool

Benodigdheden

  • 1 spitskool
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel milde currypasta
  • 200 ml kokosmelk
  • 10 gram verse koriander
  • 30 gram verse gember
  • 100 gram ongezouten pistachenoten

  Bereiding
  Snijd de spitskool doormidden en verwijder de harde kern. Snijd de kool in fijne stukjes. Schil de knoflook en de gember en snijd deze fijn. Verhit olie in een wok en bak de knoflook en gember een paar minuten op hoog vuur. Voeg de spitskool toe en roer regelmatig om. Na een paar minuten zet je het vuur laag en voeg je de currypasta toe en kokosmelk toe. Laat het een paar minuten inkoken en voeg tot slot de fijn gesneden koriander en pistachenoten toe. Lekker met rijst en/of linzen.


Van 11 tot 17 uur kan het pakket opgehaald worden op de tuinderij. Vergeet niet om een tas mee te nemen. Haal je je groente op bij een afhaalpunt? Dat kan vanaf 13 uur op de afhaalpunten in Gorssel, Epse en Eefde. Plastic tasjes en ander verpakkingsmateriaal zien wij graag terug. De pakketten op de afhaalpunten worden in kratten op naam geleverd. De kratten zijn alleen voor het transport van de tuinderij naar de afhaalpunten en mogen niet mee naar huis genomen worden; gaarne een eigen tas meenemen voor je groente. Staat er geen krat met jouw naam? Dan graag contact opnemen met tuinder Valérie (06-49386227) en niet andermans pakket meenemen. Dank voor je medewerking!