Deze week op De Veldhof (6 november 2019)

Deze week vind je de volgende groenten in het…

Duopakket

Groenlof
Paksoi
Pompoen

Zelf oogsten

Keuze uit: sla, groenlof, prei, groene kool, boerenkool, venkel, aardpeer, snijbiet, raapstelen, pastinaak, mosterdblad, pompoen


Winterstop

De afgelopen vier jaren hebben wij je met veel plezier jaarrond van verse groenten voorzien. Dit jaar doen we het anders en zijn we de wintermaanden gesloten. Gesloten in de zin dat er geen groentepakketten geleverd zullen worden. Achter de schermen zullen wij deze tijd echter benutten om een aantal zaken te realiseren zodat wij half april onze poorten weer kunnen openen.

Tunnelkas en overkapping
Zoals eerder verteld heeft de gemeente Lochem fiat gegeven om op de tuinderij een tunnelkas neer te zetten, een overkapping te bouwen bij de afhaalhoek en een workshopruimte neer te zetten op de plek waar nu de schaftkeet staat. De bouwtekeningen zijn in de maak en zullen zeer binnenkort ingediend worden bij de gemeente. En dat betekent dat wij deze winter onze handen uit de mouwen steken om een start te maken met de tunnelkas en de overkapping. Het betekent echter ook dat er financiering nodig is en ook dat is een klus waar wij deze winter aandacht aan willen geven. Binnenkort vertellen wij meer over de stichting die opgericht wordt.

Beregenings syteem
Voor komend seizoen staat ook een beregeningssysteem op de planning. Dat zal dit najaar aangelegd worden. Naast een druppelsysteem (permanente bevloeiing) voor de nieuwe tunnelkas komt er een sproeisysteem voor de teeltbedden, voor de voorste helft van het terrein. De afgelopen twee zomers lieten zien dat er een trend is ingezet waarbij we niet meer ontkomen aan een beregeningssysteem voor de kwetsbare eenjarige teelt. Daarbij gaan wij uit van de kracht van de bodem en blijven wij die versterken (o.a. door meer organische stof in te brengen) maar als back-up is het wel noodzakelijk om een aantal buizen neer te leggen met sproeikoppen, zodat wij een regenbui kunnen nabootsen. Voor ons is dit de meest natuurlijke doch betrouwbare methode.

Groentepakketten en zelfoogsten
De zelfoogstabonnementen lopen t/m 24 november. Wil je komend seizoen weer een zelfoogstabonnement? Meld je dan nu al aan op de website.
Als deelnemer met een seizoenspakket ontvang je t/m 20 november je pakket. Als deelnemer met een standaard – of duopakket ontvang je t/m woensdag 27 november je groentepakket. Daarna zijn wij gesloten t/m half april. Komende week ontvang je een persoonlijke mail van Valérie met daarin jouw overzicht van betalingen. Je kunt er voor kiezen vooruit betaald geld terug te laten storten of te laten staan voor het volgende seizoen.

Enquête
Graag horen we hoe het je bevalt om groente af te nemen van de tuinderij. Zodat wij onze diensten kunnen afstemmen op jouw behoefte. De enquête duurt ongeveer 5 minuten en is anoniem. Hier vind je de link naar de enquête. Dank alvast voor het invullen! Wil je ons fysiek of financieel helpen met het realiseren van onze mooie plannen? Alle hulp is welkom. Neem dan contact op met Valérie via info@tuinderijdeveldhof.nl.


Gegratineerde groenlof

Benodigdheden

  • 300 gram groenlof
  • 1 ui en 1 teen knoflook/li>
  • 1 halve paprika in stukjes
  • 50 gram geraspte kaas
  • olijfolie

Bereiding
Snijd de ui, knoflook en paprika in kleine stukjes en fruit ze in een koekenpan. Verwarm de oven op 180 graden. Voeg de fijngesneden groenlof toe aan het uienmengsel en blijf husselen totdat de groenlof zachter wordt. Vet een ovenschaal in en giet het groentemengsel in de ovenschaal. Strooi de geraspte kaas er over heen en zet de ovenschaal 30 minuten in de oven.


Van 11 tot 17 uur kan het pakket opgehaald worden op de tuinderij. Vergeet niet om een tas mee te nemen. Haal je je groente op bij een afhaalpunt? Dat kan vanaf 13 uur op de afhaalpunten in Gorssel, Epse en Eefde. Plastic tasjes en ander verpakkingsmateriaal zien wij graag terug. De pakketten op de afhaalpunten worden in kratten op naam geleverd. De kratten zijn alleen voor het transport van de tuinderij naar de afhaalpunten en mogen niet mee naar huis genomen worden; gaarne een eigen tas meenemen voor je groente. Staat er geen krat met jouw naam? Dan graag contact opnemen met tuinder Valérie (06-49386227) en niet andermans pakket meenemen. Dank voor je medewerking!


 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *