Deze week op De Veldhof (woensdag 10 juni t/m zondag 14 juni 2020)

De zelfoogsters met een abonnement hebben deze week keuze uit…

Zelfoogst abonnement

Sla
Rucola
Rode biet
Lente ui
Groene asperge
Tuinkers
Andijvie en krulandijvie
Spinazie
Chinese kool
Koolrabi

Diverse kruiden zoals salie, tijm, lavas en bieslook. De eerste aardbeien kunnen geplukt worden!

Losse oogst

Zelfoogsters zonder abonnement zijn welkom om lente ui, andijvie, krulandijvie, tuinkers, Chinese kool, spinazie, sla, tijm en salie te oogsten. Aanbod en prijzen voor de komende week vind je vanaf maandag in de Veldwinkel . Daar kun je na het oogsten ook afrekenen.


Plantjesmarkt op De Veldhof
In de overkapping vind je diverse planten voor de verkoop: aardbeien (twee rassen), zomerframboos, Tay bes en Japanse wijnbes. Voor het volledige aanbod en prijzen, zie Veldwinkel.

Woensdag Oxerbrooddag op De Veldhof
Elke woensdag vanaf 9.30 uur, heerlijk vers gebakken volkoren bruin desembrood van Oxerbakker Gijs. Je vindt de broden in de kast bij de overkapping. Gaarne gepast en contant afrekenen (€ 3,50,- per brood). Op=op.


Op de tuin..
Eindelijk een fatsoenlijke plens water! En de komende dagen hopelijk nog meer regen. Dat doet de planten goed. Komende weken verwacht ik een groeispurt en kunnen we peulen, tuinbonen, zomerpompoen, courgette, snijbiet (nieuwe planten) en nog veel meer spinazie oogsten. Ook het fruit groeit hard en binnenkort kunnen er weer kruisbessen en rode bessen geplukt worden. Deze week kun je al de eerste aardbeien plukken.Het bijenvolk dat twee weken geleden in de kast gezet was is helaas weer vertrokken. Erg jammer. In dit seizoen gaan volken graag zwermen en kun je ze zomaar ergens in het bos tegenkomen, hangend aan een tak. Als je een zwerm ziet, neem dan even contact op met onze imker Jan, dan kan hij het volk vangen en naar De Veldhof brengen.


Tweedaagse cursus ‘Permacultuur in je moestuin (nog twee plekken vrij!)’ op zaterdag 20 juni en zaterdag 3 oktober
Speciaal voor iedereen met een moestuin (of de ambitie hiervoor) die op natuurlijke wijze (eenjarige) groente wil telen. Tijdens deze tweedaagse cursus leer je hoe je de Permacultuur principes in je moestuin integreert. Hoe creëer je een (energie)kringloop? Hoe bewerk je de bodem zo min mogelijk? Hoe versterk je het bodemleven? En welke gewassen passen in de moestuin (eenjarig en meerjarig)?

Valérie neemt je mee door de tuinderij en laat je zien welke werkwijze in jouw moestuin toegepast kan worden. Op de dagen wordt theorie afgewisseld met praktijk. Bij de lessen wordt rekening gehouden met de 1,5 meter Corona maatregel. Er zijn nog twee plekken vrij. Mocht je mee willen doen met de cursus wacht dan niet te lang met aanmelden.

Docent: Valérie van Dijck
Duur: inloop vanaf 9.30 uur met koffie en thee; cursus van 10 tot 16 uur
Bijdrage: € 150,- incl. koffie/thee en plantaardige lunch
Locatie: Permacultuur Tuinderij De Veldhof, Joppe
Data: zaterdag 20 juni en zaterdag 3 oktober 2020

Meer informatie en aanmelden via Het LevensCollege.


Corona
Bij het zelfoogsten houd ik dezelfde regels aan als de lokale supermarkt. Per 10 m2 mag ik één zelfoogster op de tuinderij ontvangen. Bij het oogsten en het in en uitlopen gaarne de gepaste afstand van minstens 1,5 meter aanhouden. Bij de overkapping vind je naast de instructies voor het zelfoogsten ook een desinfecteermiddel en papier op rol dat je kunt gebruiken om de messen en info bladen mee te ontsmetten (indien gewenst).Ik wens je een fijne oogstweek! Hartelijke groet, Valérie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *