Deze week op De Veldhof (woensdag 24 juni t/m zondag 28 juni 2020)

De zelfoogsters met een abonnement hebben deze week keuze uit…

Zelfoogst abonnement

Sla
Rucola
Rode biet (op=op)
Ui
Broccoli
Tuinbonen
Andijvie en krulandijvie (op=op)
Spinazie
Venkel
Koolrabi (op=op)
Peultjes
Knoflook
Zomerpostelein
Palmkool
Snijbiet

Kruiden: salie, tijm, lavas, oregano, koriander, peterselie en bieslook.
Fruit: Zomerframboos, aardbei, rode bessen en Taybes.

Losse oogst

Zelfoogsters zonder abonnement zijn welkom om ui, spinazie, venkel, snijbiet, broccoli, palmkool, sla, rucola, zomerpostelein, knoflook, rode bessen en diverse kruiden te oogsten.
Aanbod en prijzen voor de komende week vind je vanaf maandag in de Veldwinkel. Daar kun je na het oogsten ook afrekenen.


Plantjesmarkt op De Veldhof
In de overkapping vind je diverse planten voor de verkoop: aardbeien (twee rassen), zomerframboos, Tay bes en Japanse wijnbes. Voor het volledige aanbod en prijzen, zie Veldwinkel.

Woensdag Oxerbrooddag op De Veldhof
Elke woensdag vanaf 9.30 uur, heerlijk vers gebakken biologisch volkoren bruin desembrood van Oxerbakker Gijs. Je vindt de broden in de kast bij de overkapping. Gaarne gepast en contant afrekenen (€ 3,75,- per brood). Op=op.


Op de tuin..
Deze week een overvloed aan groenten en fruit. Door de warme temperaturen schiet een aantal gewassen nu ook door, zoals de andijvie. Doorgeschoten groenten wordt uitgetrokken en tussen de andere groente op de grond neergelegd, als mulchlaag. De mulchlaag zorgt er voor dat de bodem minder snel uitdroogt, wat met de tropische temperaturen die voor deze week voorspeld zijn zeer welkom is. Een gedeelte van de schietende groente laat ik voor consumptie staan. Door het midden (verharding) er uit te snijden is de rest van het gewas goed te gebruiken.

Nieuwe data tweedaagse cursus ‘Permacultuur in je moestuin’ – op zaterdag 4 juli en zaterdag 19 september
Afgelopen zaterdag ging de eerste cursusronde van start. Een zeer geslaagde dag met enthousiaste cursisten. Heb je deze cursus gemist en wil je alsnog deelnemen? Bij voldoende aanmeldingen wordt de cursus op 4 juli en 19 september herhaald.

Speciaal voor iedereen met een moestuin (of de ambitie hiervoor) die op natuurlijke wijze (eenjarige) groente wil telen. Tijdens deze tweedaagse cursus leer je hoe je de Permacultuur principes in je moestuin integreert. Hoe creëer je een (energie)kringloop? Hoe bewerk je de bodem zo min mogelijk? Hoe versterk je het bodemleven? En welke gewassen passen in de moestuin (eenjarig en meerjarig)?

Valérie neemt je mee door de tuinderij en laat je zien welke werkwijze in jouw moestuin toegepast kan worden. Op de dagen wordt theorie afgewisseld met praktijk. Bij de lessen wordt rekening gehouden met de 1,5 meter Corona maatregel. Mocht je mee willen doen met de cursus wacht dan niet te lang met aanmelden.

Docent: Valérie van Dijck
Duur: inloop vanaf 9.30 uur met koffie en thee; cursus van 10 tot 16 uur
Bijdrage: € 150,- incl. koffie/thee en plantaardige lunch
Locatie: Permacultuur Tuinderij De Veldhof, Joppe
Data: zaterdag 4 juli en zaterdag 19 september 2020

Meer informatie en aanmelden via Het LevensCollege.

Fotografie: Raymond Hartman


Corona
Bij het zelfoogsten houd ik dezelfde regels aan als de lokale supermarkt. Per 10 m2 mag ik één zelfoogster op de tuinderij ontvangen. Bij het oogsten en het in en uitlopen gaarne de gepaste afstand van minstens 1,5 meter aanhouden. Bij de overkapping vind je naast de instructies voor het zelfoogsten ook een desinfecteermiddel en papier op rol dat je kunt gebruiken om de messen en info bladen mee te ontsmetten (indien gewenst).Ik wens je een fijne oogstweek! Hartelijke groet, Valérie

Zomerse gazpacho
Voor 2 personen:
– 2 tomaten
– 1 paprika
– 1 teen verse knoflook
– 1/4 komkommer
– 1/2 venkel
– 30 ml olijfolie
– 10 ml Balsamico azijn
– paar blaadjes koriander
– scheut citroensap
– peper en zout

* Snij de groenten in grove stukken en doe ze met de koriander in de blender
* Voeg de olie, azijn en het citroensap toe en laat het tot een zachte soep blenden
* Zet de soep twee uur in de koelkast waarna je hem kunt serveren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *