Deze week op De Veldhof (woensdag 17 juni t/m zondag 21 juni 2020)

De zelfoogsters met een abonnement hebben deze week keuze uit…

Zelfoogst abonnement

Sla
Rucola
Peultjes
Radijs
Palmkool
Rode biet
Lente ui
Groene asperge
Tuinkers (grootbladig)
Andijvie en krulandijvie
Spinazie
Chinese kool (op=op)
Koolrabi
Knoflook

Diverse kruiden zoals salie, tijm, oregano, lavas en bieslook. De eerste aardbeien en rode bessen kunnen geplukt worden!

Losse oogst

Zelfoogsters zonder abonnement zijn welkom om palmkool, verse knoflook, rode biet, koolrabi, lente ui, andijvie, krulandijvie, tuinkers, Chinese kool, spinazie, sla, tijm, oregano en salie te oogsten. Aanbod en prijzen voor de komende week vind je vanaf maandag in de Veldwinkel. Daar kun je na het oogsten ook afrekenen.


Plantjesmarkt op De Veldhof
In de overkapping vind je diverse planten voor de verkoop: aardbeien (twee rassen), zomerframboos, Tay bes en Japanse wijnbes. Voor het volledige aanbod en prijzen, zie Veldwinkel.

Woensdag Oxerbrooddag op De Veldhof
Elke woensdag vanaf 9.30 uur, heerlijk vers gebakken volkoren bruin desembrood van Oxerbakker Gijs. De broden zijn ook nog eens helemaal biologisch. Je vindt de broden in de kast bij de overkapping. Gaarne gepast en contant afrekenen (€ 3,75,- per brood). Op=op.


Op de tuin..
Afgelopen week was er lichte schade door de hevige regen (wellicht toch ook wat hagel?) bij een aantal gewassen. Ook komende dagen is er kans op onstuimig weer. De regen is wel zeer welkom en doet de planten goed. Er zijn weer nieuwe bomen en struiken geplant, o.a. twee kaki’s. Deze bomen geven prachtige vruchten en konden pas na IJsheiligen geplant worden. De komende weken geven we (indien nodig) extra water om ze de zomer door te helpen. Dit najaar worden er vele nieuwe bomen en struiken geplant om het voedselbos verder uit te breiden en meer schaduw te creëren.


Corona
Bij het zelfoogsten houd ik dezelfde regels aan als de lokale supermarkt. Per 10 m2 mag ik één zelfoogster op de tuinderij ontvangen. Bij het oogsten en het in en uitlopen gaarne de gepaste afstand van minstens 1,5 meter aanhouden. Bij de overkapping vind je naast de instructies voor het zelfoogsten ook een desinfecteermiddel en papier op rol dat je kunt gebruiken om de messen en info bladen mee te ontsmetten (indien gewenst).Ik wens je een fijne oogstweek! Hartelijke groet, Valérie

Gegrilde Romaine sla
Voor 2 personen:
– 2 grote kroppen Romaine sla
– 100 ml olijfolie
– 2 tenen verse knoflook
– 1 el honing
– 100 ml Balsamico azijn
– 1 handje Parmezaanse kaas of edelgistvlokken
– peper en zout

* Meng de honing en de balsamico azijn in een steelpan samen met de geperste knoflook en laat dit op laag vuur inkoken tot stroop.
* Was de sla, laat deze goed uitlekken en snijd deze doormidden (in de lengte)
* Verhit een grillpan en gril de sla in een paar minuten goudbruin
* Leg de gegrilde stukken op een bord en schenk de siroop er over heen
* Strooi tot slot de Parmezaanse kaas of de edelgistvlokken er over heen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *